Ce se va întâmpla cu Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Aureliu CIOCOI ?

Ciocoi A
Andrei Țurcanu

AURELIU CIOCOI nu este un „prost tare” și, înclin să cred, nici un „plătit bine”, cum insinuează niște comentatori. Aureliu Ciocoi este un oportunist care cântă în drâmba șefului. Că drâmba lui Dodon are un sunet de ballalaikă, nu e secret pentru nimeni. Cu aceste observații nu vreau să-i găsesc o scuză ori să-l absolv de vina extrem de gravă a trădării interesului național. NU. Cu asemenea cedări de caracter și ralieri la linia antinațională, de mercenar bine plătit, a lui Igor Dodon, ministrul de externe al Republicii Moldova cade automat, împreună cu șeful său, sub incidența articolului de înaltă trădare. E posibil ca, într-un viitor nu prea îndepărtat, când ambii vor fi chemați să răspundă pentru faptele lor, Dodon să reușească să se refugieze (cum s-a mai întâmplat în noaptea sf Bartolomeu a curcanilor) în vreo ambasadă. Aureliu Ciocoi ar trebui să conștientizeze că lui nu i se va deschide în nici un caz o asemenea perspectivă salvatoare. El va rămâne țapul ispășitor, trebuind să plătească nu pentru convingerile sale (pe care nu le are) și nici pentru niște sume frumoase de valută încasate (la care are acces doar Dodon). Aurel Ciocoi va trebui să achite greu lașitatea și lipsa sa de principialitate de azi, faptul că a mințit într-un mod rușinos, dezgustător din singurul considerent al menținerii în funcția de ministru.
Dle Ministru, uitați-vă atent în jur și nu prea departe. Auncați o privire spre fostul director al SIS. Doar știm cu toții că asemenea decizii, ca cea de extrădare a profesorilor turci, nu le ia nimeni din structurile de stat fără sancțiunea primelor persoane ale puterii.
Mă opresc aici cu speranța că dl Ciocoi are suficientă rațiune ca, după ce și-a pus lațul în gât, să nu-și arunce și tabureta de sub picioare. CURAJ!

Lasă un răspuns