DEZVĂLUIRE-BOMBĂ: Șeful gărzii Președintelui IGOR DODON figurează ca inculpat într-un dosar penal împotriva lui Vladimir Filat

Dodon Juncu

După ce a devenit președinte, liderul Partidului Socialiștilor a aranjat ca șef al gărzii sale un inculpat într-un dosar penal împotriva lui Vladimir Filat, prin intermediul căruia i-a fost dată o mită sub formă de autoturisme.

Acest oficial este un anume Sergiu Juncu, al cărui nume este puțin cunoscut publicului. Aparent, acesta a fost principalul calcul al lui Dodon, iar Junku nu este doar unul dintre confidentele lui Dodon, ci și ruda lui (cumnat al nănașului).

În același timp, șeful securității Dodon este unul dintre principalii inculpați în dosarul penal împotriva fostului premier Vladimir Filat, în cazul Băncii de Economii.

În acest dosar penal, există un parc întreg de mașini de elită afișate public pe 19 octombrie 2015 care traversează porțile Centrului Național de Combatere a Corupției, la decizia căreia au fost arestate aceste mașini. Vorbim despre autoturisme Porsche Cayenne, numărul g / r C QN 462; Mercedes Viano, număr articol C QU 810, Mercedes Clasa S, număr articol C RP 750, Volkswagen Touareg, număr articol C QU 852, Toyota Land Cruiser 200, număr articol C QW 212. Ulterior, De asemenea, a fost confiscată o mașină Volkswagen Touareg, numărul plăcii de înmatriculare K BD-617.

Aceste mașini trebuiau să fie vândute de Agenția pentru Returnarea Bunurilor furate (ARBI), însă nu au fost vândute niciodată din cauza lipsei reglementărilor pentru astfel de activități.

Printr-o decizie a Curții Supreme de Justiție (nr. 4-1re-204/2017) din 12 decembrie 2017, a fost luată o decizie finală de confiscare a proprietății lui Vladimir Filat, inclusiv a vehiculelor menționate mai sus.

Potrivit acestei decizii, Sergiu Junku apare ca martor în acest dosar penal. Deocamdată nu se știe pe ce bază calitatea sa procesuală a fost redusă doar la calitatea de „martor”, deși din dosarul rezultă că a fost cel puțin co-participant la infracțiune.

Ancheta a constatat că, în iulie 2013, printr-un intermediar în persoana lui Sergiu Junku, Vladimir Filat a primit o mașină Volkswagen Touareg,  2013, în valoare de 973.828,17 MDL de la Ilan Shor. În septembrie 2013, Junku a fost din nou intermediar, iar Filat a primit prin intermediul lui de la Shor un Volkswagen Touareg, 2013, în valoare de 1 018 124,05 MDL.

Toate acestea sunt indicate în materialele cauzei penale, iar atunci Junku era angajat al Serviciului de Securitate de Stat, fiind un funcționar public cu statut special. De fapt, el a fost implicat, participând activ la comiterea infracțiunii de delapidare a proprietății, iar în activitatea sa există semne de abuz de putere și corupție activă.

Se știe că Junku este cumnat  nănașului lui Dodon. Vorbim despre directorul financiar al Enterprise Enterprise Metalferos, Sergey Katană, care ar fi rezolvat toate problemele sale în acest dosar penal la Banca Centrală Națională, în urma căruia Junku a apărut în acest caz doar ca martor.

https://omg.md/index.php?newsid=17591&fbclid=IwAR0g-wPZkEUHAz9WixZsVzhbLBNep0a6OoH6jgpbdn3HPN8rJbxhQKKj9NI

Lasă un răspuns