DE CE președintele IGOR DODON și Procurorul General ALEXANDR STOIANOGLO i-au fost slujitori devotați lui Plahotniuc la vremea lor

plahotniuc-dodon

Se fac 72 de ore de când al doilea om în ierarhia SUA l-a declarat indezirabil pe Plahotniuc în America, deci în toată lumea civilizată.

Procuratura lui Stoianoglo ar fi trebuit de mult să aibă deja un dosar gros pe care imediat să-l trimită la Washington pentru a solicita extrădarea lui Plahotniuc. Din ce știu eu, această solicitare nu a fost făcută.

Igor Dodon a declarat și el că așteaptă ca Interpolul să-l anunțe în căutare, dar nu am văzut nicio solicitare către autoritățile americane să-l trimită acasă.

De ce? Pentru că eu am toate motivele să cred că nici Stoianoglo și nici Dodon nu și-l doresc deloc pe Plahotniuc acasă. Pentru că dacă revine ăsta în condițiile de azi, fie și în cătușe, din păuni, cei doi șefi de la Procuratură și Președinție s-ar putea transforma foarte rapid în niște găini plouate.

Atât Dodon cât și Stoianoglo i-au fost slujitori devotați lui Plahotniuc la vremea lor. Și le e greu să depășească acest statut