ULTIMA ORĂ: Procurorul general, ALEXANDR STOIANOGLO, și președintele țării, IGOR DODON. i-au fabricat un DOSAR POLITIC fostului- șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari pentru NESUPUNERE ?

Morari Viorel

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, susține că dosarul în care este cercetat penal pentru abuz în serviciu și fals în acte publice este unul politic și ar fi fost inițiat la comanda procurorului general, Alexandr Stoianiglo, și a președintelui țării, Igor Dodon.

 Foto: Alexandr Roșco/facebook

În timp ce era escortat de mascați la Judecătoria Ciocana, Viorel Morari a reușit să ofere câteva declarații jurnaliștilor. Astfel, procurorul a menționat că se declară nevinovat în privința acuzațiilor aduse și că dosarul în care este cercetat penal este unul politic, executat la comanda lui Igor Dodon, dar și conducerii Procuraturii Generale.

De menționat că niciunul dintre cei vizați nu a răspuns acuzațiilor aduse.

Î

Viorel Morari este suspectat că a acționat în interesul fostului lider al partidului democrat, Vlad Plahotniuc, pentru a-l proteja de implicare în calitate de bănuit în cauza penală privind frauda bancară.

Cauza penală pe numele lui Viorel Morari a fost pornită la data de 26 decembrie 2019 pentru abuz de serviciu și fals în acte publice din Codul penal.

Procurorul este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală. Acesta ar fi falsificat în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul lui Vlad Plahotniuc şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară — furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale.

În cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracţiunilor de care este bănuit şi la această etapă nu cooperează cu ancheta.

unimedia.md

Lasă un răspuns