ULTIMA ORĂ: Televiziunea iraniană anunţă că 80 de „terorişti americani” au fost ucişi în atacurile cu rachete. Panică la Washington ?

Soleimani

Autor: Marinela Sarbu

Televiziunea de stat iraniană a anunţat miercuri că cel puţin 80 de „terorişti americani” au fost ucişi în atacurile care au implicat 15 rachete lansate de Teheran asupra ţintelor americane din Irak, adăugând că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată, potrivit Reuters.

Televiziunea de stat, citând o sursă principală din cadrul Gărzilor Revoluţionare, a mai transmis că Iranul avea alte 100 de ţinte din regiune în vizor dacă Washingtonul ar fi luat măsuri de retorsiune.

Elicopterele americane şi echipamentele militare au fost „grav deteriorate”, a adăugat televiziunea iraniană.

Iranul a lansat atacuri de rachete asupra forţelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineţii de miercuri, în represalii pentru atacul cu drone americane asupra unui comandant iranian a cărui moarte a stârnit temeri privind un război mai lung în Orientul Mijlociu.

https://www.zf.ro/business-international/televiziunea-iraniana-anunta-ca-80-de-teroristi-americani-au-fost-ucisi-in-atacurile-cu-rachete-

 

Panică la Washington

În timp ce Consiliul Securității Naționale Americane tocmai și-a încheiat ședința extraordinară, președintele american și ministrul Apărării și-au anulat comunicările de presă respective. Trump a recunoscut într-un tweet că două baze americane din Irak au fost vizate de rachetele iraniene și a spus că „se află în proces de evaluare a pierderilor și daunelor”: „Până acum totul este bine. puternic și cel mai echipat dintre toate armatele lumii! Voi publica un comunicat de presă mâine dimineață „.
Cu toate acestea, cea mai puternică armată din lume nu a reușit să intercepteze rachetele iraniene, în ciuda rapoartelor grabnice ale mass-media arabe. Al Mayadeen remarcă incapacitatea bateriilor americane de apărare împotriva rachetelor instalate în Aîn al-Asad și în alte baze americane de a intercepta rachetele iraniene. Potrivit canalului, „acțiunile militare americane sunt complet defensive, semn că americanii sunt incapabili să continue ofensiva. Această slăbiciune organică a armatei americane este cu atât mai evidentă, deoarece este cea mai mare bază militară americană în Irak și, de departe, cea mai bine echipată cu o bandă de aterizare de 4.000 de metri. Potrivit unui expert militar libanez citat de site, DCA american dislocat pe baza Aïn al-Asad aparent nu a detectat nicio rachetă și nici Racheta Fateh-313 care este o rachetă compusă cu combustibil solid, cu un focar inteligent.

Potrivit televiziunii publice iraniene, Iranul a lansat 15 rachete împotriva țintelor americane din Irak, dintre care niciuna nu a fost interceptată.

Lasă un răspuns