TEST pentru PROCURORUL GENERAL ALEXANDR STOIANOGLO: Procuratura, sesizată de o consilieră municipală. Vrea verificarea „prietenilor” care repară biroul lui Ceban (DOC)

Ceban Ion

Vicepreședinta fracțiunii PPDA din Consiliul Municipal Chișinău, Aliona Doroș, vrea să spargă misterul „prietenilor” lui Ion Ceban, care îi repară biroul de la Primărie pe gratis. Consiliera a depus o sesizare la Procuratura Generală și cea Anticorupție, astfel încât oamenii legii să verifice legalitatea acțiunilor primarului, care a acceptat aceste plăți.

Foto: Agora.md

„Având în vedere că edificiul Primăriei municipiului Chișinău este patrimoniu public și monument ocrotit de stat, că Primăria este o instituție publică, activitatea căreia se bazează pe transparență și legalitate, aceste tranzacții, plăți și numele agenților economici implicați în „reparația” biroului primarului trebuie să fie publice. Primarul general, fiind persoană cu funcție publică, este obligat prin lege să declare plățile efectuate de terțe persoane implicate”, a menționat în sesizare Aliona Doroș.

„În caz contrar, toate aceste transferuri și achitări pot fi considerate mită pentru anumite servicii sau tranzacții dubioase, care ar putea urma”, a explicat consiliera municipală.

Amintim că Ion Ceban a refuzat să spună cine îi repară biroul de la Primărie, menționând că sunt „niște prieteni” care au solicitat anonimatul. Primarul a mai spus că nu știe care este costul lucrărilor și că „prietenii” săi nu cer nimic în schimbul serviciilor prestate.

https://agora.md/stiri/64620/procuratura–sesizata-de-o-consiliera-municipala–vrea-verificarea-prietenilor-care-repara-biroul-lui-ceban-doc?fbclid=IwAR03rGXM3mcqP3s5sepmbRkuS0FhxyW85SLD4GP51-wuzHLN7Hm6F0XDrcE