La Chișinău, aseară, ambasada României a aniversat Ziua Națională împreună cu Dodon. Domnule ambasador Ioniță cum privim asta noi, cei 1 milion de urmași ai romanilor nevoiți să se refugieze în 1944 din Basarabia?

Dodon 1 decembrie

La Chișinău, aseară, ambasada României a aniversat Ziua Națională împreună cu Dodon. Se poate ajunge mai jos de atât? Cam cum credeți domnule ambasador Ioniță ca privim asta noi, cei 1 milion de urmași ai romanilor nevoiți să se refugieze în 1944 din Basarabia?
Poate la anul nu uitati sa ii invitați alături de Dodon si pe Lucian Boia și pe Radu Crăciun. Poate instituiti si o medalie de onoare pentru Batrancea, socialistul care a rupt harta României Mari in plenul Parlamentului! Încercați, niciodată nu e prea jos!

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare şi costum

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, costum

Daniel Ionita Domnule Petrisor Peiu, va citesc cu mare atentie analizele, va apreciez expertiza economica, imi este cunoscuta dragostea Dvs de Basarabia si de aceea va raspund. Pe de o parte, in practica diplomatica curenta se obisnuieste ca ambasadele sa organizeze Receptii la care invita oficiali de rang inalt – presedinte, prim-ministru, ministri, personalitati din diverse medii etc. Eroarea transmiterii unei invitatii de participare la un astfel de nivel echivaleaza cu o imensa gafa diplomatica si se sanctioneaza ca atare (de notat ca de la preluarea mandatului in Republica Moldova, de fiecare data am transmis invitatii la nivel de presedinte al RMD, in 2016 fiind prezent presedintele de atunci Nicolae Timofti).. Pe de alta parte, presedintele Igor Dodon a fost invitat si a participat anul acesta la Receptiile organizate de SUA, UE, Italia, Franta, Germania, Franta, Austria, Federatia Rusa si altele. Lipsa domniei sale de la Receptia noastra ar fi transmis probabil un semnal de ostilitate la adresa Romaniei. Nu in ultimul rand, pentru noi a reprezentat un excelent prilej sa transmitem mesajele noastre referitoare la situatia din Republica Moldova (vedeti, va rog, discursul nostru)..

Petrisor Peiu Stimate domnule ambasador Daniel Ioniță, nici SUA, nici Italia, nici Franța, nici Austria si cu atat mai putin Federația Rusă sau UE nu sunt tinta retoricii dusmanoase a lui Dodon si a PSRM. Romania in schimb este. Ne putem ascunde dupa uzante diplomatice sau dupa vorbe meșteșugite dar nu vom schimba adevărul: Dodon ne urăște cu toată ființa sa, partidul său asemenea. Pe de altă parte toți românii basarabeni si copiii lor si nepoții lor, laolaltă cu ceilalți români isi vor țară reintregita! Oricum nu cred ca diplomația este o scuza pentru onorabilizarea unui adversar ca Dodon. De altfel acesta a recunoscut că este platit cu 700 000 de dolari lunar de către Moscova. Oare l-o plati degeaba?

Daniel Ionita Petrisor Peiu – nu ma justific, ci doar incerc sa explic. Sa stiti ca pe aici sunt si altii mult mai mari adversari ai Romaniei, care se ascund “onorabil” printre unionisti, din pacate. Nu Romania a votat in Republica Moldova, iar noi trebuie sa conlucram cu ceea au ales cetatenii in majoritate.

Lasă un răspuns