ASTĂZI MAIA SANDU și BLOCUL ACUM i-a învins pe PREMIERUL ION CHICU și ALIANȚA PSRM- PD

Sandu Maia

Încet-încet apele se limpezesc. Dar, de fapt, demult este clar. În R.  Moldova se dă o luptă între Blocul Acum. un bloc pro-reformă, pro-european, pro-România și Partidele pro-ruse, stataliste, anti-reforme, antijustiție, cu interese oligarhice, bazate doar pe goana după putere și bani. Cine este MAIA SANDU, EX-PRIM_MINISTRUL R. MOLDOVA, care în calitate de cetățean român a participat în primul tur la alegerile prezidențiale din ROMÂNIA, fiind în postura de PRIM-MINISTRU, pentru prima dată în istoria R. Moldova, apoi și în turul doi, la fel, a participat fiind de data aceasta un cetățean de rând, președinte de partid, dar un om cu principii profund europene și un cetățean român devotat idealului național românesc. Nu s-a temut ce va spune MOSCOVA și coloana a 5-cea din R. Moldova. Cine este Ion CHICU, Prim-Ministrul R. Moldova, care având cetățenie română îl servește pe PREȘEDINTELE DODON, care promovează ideologia stalinisto-sovietică a limbii moldovenești și Istoria Moldovei Sovietice și care cu siguranță nu a mers la vot. De ce-i trebuiește și de ce i-a trebuit lui cetățenia română, mă întreb ?  Oare asta nu este o trădare a poporului român ? De cine se teme ? De DODON, de PUTIN ? Mă întreb da ADRIAN CANDU a mers la vot ? Nu văd să fi îndemnat pe facebook  să meargă la vot pe cetățenii români din R. Moldova cum a făcut MAIA SANDU. De ce oare ? Au mers la vot multitudinea de socialiști și democrați cu cetățenie română  ? Nu cumva arma lor de viață este IPOCRIZIA ? Iată că timpul le-a pus pe toate la punct. Este  clar că GUVERNUL SANDU a fost demis la indicațiile MOSCOVEI pentru că vrea un PROCUROR GENERAL pro-european și independent, și a fost un GUVERN prea pro-european și prea pro-român.

Sergiu Litvinenco: Imediat cum a fost instalat Guvernul Sandu, jurnaliștii, analiștii și trollii de curte ai fostului regim în tot mandatul Guvernului Maia Sandu au trâmbițat despre așa numita ”Alianță Kozak”. Și asta cu toate că, exceptând 2 portofolii, tot Guvernul era compus exclusiv din exponenți ai ACUM. Vizitele externe ale Prim-ministrului au fost făcute doar în occident, prima din ele fiind la Bruxelles, apoi urmând București, Berlin, Kiev, Washington. Susținerea, banii și tot suportul veneau doar de la SUA, UE și România. Și încă multe multe lucruri care denotă că Guvernul Maia Sandu a fost cel mai provestic executiv pe care l-a avut Republica Moldova până acum.

Acum avem însă Guvernul Chicu. Inslalat de Dodon/PSRM și PD. În care aproape toți miniștrii sunt foști consilieri ai lui Dodon. Cu prima vizită a premierului efectuată la Moskova. Și tot din Rusia chipurile va veni susținerea și banii. Cu un ministru al apărării pentru care mercenarii din Donbas sunt catalogați ca mari eroi… Și încă multe multe lucruri care denotă că Guvernul Chicu este un executiv în totalitate prorus asemeni cabinetului Azarov din Ukraina lui Ianukovici sau a Guvernului Tarlev I din perioada domniei lui Voronin.

Cu toate acestea, pentru cei care huleau ”Alianța Kozak” Guvernul Chicu nu reprezintă vreo problemă. Absolut niciuna. Totul e frumos la ei… Vă e mai bine așa oare?

Maia Sandu:

Astăzi românii merg la vot să-și aleagă Președintele. Este și obligația noastră, a sutelor de mii de cetățeni moldoveni care au și cetățenie română, să mergem la vot și să alegem un președinte care să fie garantul modernizării României. La fel de important, să alegem Președintele care va sprijini Republica Moldova pe calea integrării europene, care va susține eforturile noastre de combatere a corupției și de construire a unei justiții independente.
Vă îndemn să mergeți la vot!

FOTO // Premierul Maia Sandu a votat la alegerile prezidențiale din România

 09 Noiembrie

Foto: Facebook / Radu Marian

Premierul Maia Sandu a votat la alegerile prezidențiale din România. Aceasta, alături de ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, dar și de deputații PAS, Sergiu Litvinenco, Galina Sajin, Radu Marian și Dumitru Alaiba, și-a exercitat dreptul de vot la secția de votare din incinta Ambasadei României la Chișinău.

„Astăzi am votat pentru un președinte al României care să fie garantul luptei împotriva corupției și să ofere șansa la fericire tuturor românilor! Nu uitați, românii din diaspora pot vota astăzi și mâine până la 21:00!”, a scris pe Facebook deputatul Radu Marian.

Amintim că, procesul de votare a președintelui României a început vineri, începând cu ora 12.00. Până la momentul de față în R. Moldova au votat peste 12.000 persoane.

La Chișinău se poate vota în 12 secții de votare, la Bălți sunt deschise două secții de votare, iar câte o secție funcționează în alte 23 de localități.

37 de secții de votare sunt deschise în R. Moldova astăzi și duminică, între orele 07.00 și 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul secției de votare, precum şi la rând în afara sediului secției de votare, vor putea să-şi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

Vezi și: România // Alegeri prezidențiale: Peste 170.000 de români din diaspora au votat deja

Ion Chicu, premier la Chișinău cu cetățenie română

InfoPrut, 14 noiembrie 2019

Deputatul Lilian Carp s-a întrebat, astăzi, în plenul Parlamentului R. Moldova, cum putut înainta Dodon un cetățean român la funcția de prim-ministru? Știind că Ion Chicu deține cetățenia română, alesul poporului l-a mai întrebat pe noul premier dacă va admite închiderea Muzeului Ocupației Sovietice și acțiunile românofobe ale lui Dodon în activitatea Guvernului pe care îl va conduce.Premierul Ion Chicu a sărit imediat în apărare președintelui prorus și a specificat că „are o altă atitudine față de șeful statului, iar eticheta de românofob pentru Dodon nu este corectă”.„Îl etichetați pe președintele țării ca fiind românofob, ceea ce nu corespunde realității. Dumnealui se conduce de principii pragmatice în politica externă, pentru a avea relații de succes în primul rând cu vecinii. De aceea, eu cred că etichetările dvs nu corespund realității. Guvernul învestit astăzi, este tehnocrat, apolitic și ne vom concentra pe soluționarea problemelor. Nu ne vom lăsa atrași în istorii, procese, interpretări, care dezbină societatea pentru că noi și așa suntem dezbinați. De aceea, nicio acțiune din cele menționate nu va fi pe agenda acestui Guvern”, a specificat Ion Chicu.În cele din urmă, deputatul Lilian Carp l-a îndeamnat pe prim-ministrul Ion Chicu, să nu admită întervenții în curricula școlară, în special în istorie.