Președintele DODON merge pe urmele lui IANUCOVICI. R.MOLDOVA pe calea unui MAIDAN UCRAINEAN?

Dodon pupa mana lui Putin

Nu știu dacă nu e fake news, dar citesc pe undeva că Chicu astăzi a solicitat de la ruși un credit de 300 de milioane de dolari. Pentru proiecte de infrastructură. Deoarece altcineva nu-i acordă așa bani. Ei bine, facem abstracție că rușii nu au bani – dacă nu credeți, vedeți video-ul de mai jos. Dar altceva vreau să spun. Vă aduceți aminte cine a solicitat ultima dată un credit semnificativ de la ruși? Viktor Ianukovici, fostul președinte al Ukrainei. Dacă nu greșesc, era sfârșitul anului 2013, iar lui Ianukovici i s-au promis acești bani ca un fel de compensație pentru refuzul de a semna acordul de asociere cu UE. Unde a ajuns Ianukovici din cauza politicii nechibzuite și îndreptate împotriva intereselor cetățenilor ucraineni, știm cu toții. Unde va ajunge Dodon, Chicu și alții ca ei, rămâne să vedem…

Cele 500 de milioane care nu au mai venit.

La sfârșit de 2008, când Moldova iarăși cam încheiase povestea de dragoste cu UE și încerca să se reîntoarcă în brațele Rusiei, Vladimir Voronin ne anunța că urmează să primească 500 de milioane de dolari de la Moscova.

Au urmat 7 aprilie și 29 iulie 2009, puterea s-a schimbat, iar cele 500 de milioane de dolari au rămas doar o promisiune goală.

11 ani mai târziu, tot la o răscruce de drumuri pentru Moldova, Moscova iar promite 500 de milioane de dolari. Poate or fi tot ăia 500 de acum 11 ani? Să nu fi mucegăit între timp…

Dar să admitem că intenția e nobilă și corectă. Hai să vedem creditul. Dacă va fi el tot la o rată a dobânzii de 1,5%, așa cum l-a acordat pe cel recent România și intenționa să acorde unul nou? Va fi cu un termen de rambursare de măcar 10 ani?

Dar când vine vorba de Rusia și împrumuturi eu totuși am o mare strângere de inimă. Pentru că îmi amintesc cum, în 2013, Ianukovici a luat de la Putin 3 miliarde de dolari imediat după ce a refuzat să mai semneze Acordul de Asociere cu UE.

Ce s-a întâmplat ulterior cu Ucraina nu mai merită să amintesc…