MINISTRUL APĂRĂRII VICTOR GAICIUC acuzat de trădare națională. Ce a făcut ruda Președintelui DODON ?

Victor Gaiciuc

 

MIHAI POPSOI:Noul ministru al apărării al lui Dodon elogiază separatismul și terorismul din regiunea Donbas a Ucrainei. Anul trecut într-o alocuțiune de la tribuna Academiei de Științe, generalul Gaiciuc îi ridica în slăvi pe mercenarii separatiști care au omorât peste 13000 de soldați ucraineni. Gaiciuc îi prezintă pe acei mercenari ca exemplu de ”patriotism demn de urmat”.

Cum îl va putea privi în ochi ministrul Victor Gaiciuc pe omologul său ucrainean, dar, mai cu seamă, cum îi poate privi în ochi pe ostașii noștri acest comandant care îl elogiază pe Vladimir Antiufeev, fostul ”Ministru al Securității Statului din Transnistria” (MGB), devenit vicepremier al ”Republicii Populare Donețk” (RPD), responsabil pentru organele de forță. Călăul moldovenilor din 1992 a devenit din 2015 încoace călăul ucrainenilor.

Cei care doboară avioane civile nu pot fi un exemplu pentru un ministru al Republici Moldova. Cei care ridică arma împotriva suveranității Ucrainei nu pot fi un exemplu pentru un ministru al Republici Moldova. Cei care omoară și mutilează soldați și civili ai vecinului și prietenului nostru nu pot fi un exemplu pentru un ministru al Republici Moldova.

Dacă ministrul Gaiciuc elogiază separatismul și terorismul, cum poate el să apere suveranitatea și integritatea țării noastre? De partea cui ar fi luptat dl ministru în 1992 la Nistru dacă ar fi revenit în patrie mai devreme?

Dacă onoarea de ofițer nu sunt cuvinte goale pentru generalul Gaiciuc, dlui e obligat să își depună demisia.