DOCUMENTE SECRETE: Noul ministru al finanțelor Serghei Puscuță este acuzat de îmbogățire ilicită. Cât de sincer este PRIMUL- MINISTRU ION CHICU când spune că va lupta cu corupția ?

Chiril Motpan

Deputatul Platformei DA, Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Motpan vine cu un șir de argumente documentate care demonstrează implicarea în diverse scheme obscure a noului ministru de finanțe, Serghei Pușcuța.
Noul ministru al finantelor este acuzat de imbogatire ilicita. Deputatul ACUM, Chiril Motpan, sustine ca Serghei Puscuta ar detine cinci sute de hectare de teren, pe care le-a trecut ilegal in posesia sa, iar valoarea bunurilor sale se ridica la un milion de euro. Puscuta a confirmat ca detine mai multe terenuri, dar a precizat ca toate proprietatile si le-a trecut in declaratia de avere.

Chiril MOTPAN, PRESEDINTELE COMISIEI SECURITATE NATIONALA, APARARE SI ORDINE PUBLICA: „Terenurile din Drochia sunt date in arenda, aducand familiei Puscuta un venit anual de toata frumusetea. Ultima achizitie este un teren de 5 hectare in satul Cubolta, r. Sangerei. La salariul de bugetar, i-ar veni foarte greu sa justifice proprietatile obtinute care se ridica la un milion de euro.”

Serghei Puscuta a confirmat ca este proprietarul mai multor terenuri, dar a negat ca ar fi milionar in euro.

Serghei PUSCUTA, MINISTRUL FINANTELOR: „Toate informatiile despre proprietati au fost scoase din declaratia mea de avere. Mii greu sa spun cine a evaluat aceasta avere la un milion de euro, cred ca dl Motpan e mai versat.” 

Chiril Motpan a depus o sesizare la Procuratura Generala in acest sens. Reprezentantii institutiei nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii, insa deputatul ACUM sustine ca procurorii au receptionat cererea si o vor examina.