DE CE SE TEME REGIMUL OLIGARHIC DEMOCRAT-SOCIALIST PLAHOTNIUC-DODON de la Chișinău: 30 ANI de la REVOLUȚIA de CATIFEA din Cehoslovacia – 30 ani de libertate a slovacilor și cehilor.

Revolutia de Cehoslovacia

DE CE SE TEME Regimul oligarhic democrat-socialist PLAHOTNIUC-DODON: De o Revoluție populară care ar face dreptate poporului și ar instaura o DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ și STATUL de DREPT.

În această zi, în urmă cu 30 de ani, a început Revoluția de catifea din CEHOSLOVACIA.

Când oamenii au ieşit în stradă în toamna anului 1989, şi-au riscat propria libertate pentru a obţine libertate pentru toţi. Unitatea lor a inspirat Europa și lumea, iar revoluția lor pașnică a schimbat cursul istoriei pentru totdeauna.

În această zi ne gândim la cei care au suferit sau au murit în cadrul regimului comunist inuman din Cehoslovacia și în altă parte, sărbătorind în același timp actul de curaj și voinţa invincibilă de libertate pe care au arătat-o cetățenii Cehoslovaciei în timpul Revoluției de Catifea în urmă cu 30 de ani. Căderea imperiului malefic nu ar fi posibilă fără angajamentul american de a apăra și de a promova democrația și drepturile omului în Europa.