Cine este Procurorul PETRU BOBU- Calul Troian al lui DODON, care a trișat la preselecția PROCURORULUI GENERAL

Bobu Petru
Ivan Diacov
ex-procurorul municipiului Chișinău

Petru Bobu este cel mai conjunctural procuror din toți cei,pe care i-am cunoscut în 35 de ani de activitate în procuratură.
Consider că a fost făcut un joc murdar,după culise.
Cred cu tărie,că Petru Bobu nici nu conștientizează toată gravitatea deserviciului, pe care l-a adus procuraturii,ca instituție și foștilor colegi.
Regret mult,că vechii nomenclaturiști nu înțeleg,că timpul lor a trecut ireversibil.

Cine ar fi „VICIAT” concursul la funcția de procuror general de la Ministerul Justiției: „Calul troian”, inclus pe ultima sută de metri în componența Comisiei de preselecție, la propunerea lui Greceanîi. „Cu mine nu poate să joace NIMENI”

Autor: Ziarul National
Cine ar fi „VICIAT” concursul la funcția de procuror general de la Ministerul Justiției: „Calul troian”, inclus pe ultima sută de metri în componența Comisiei de preselecție, la propunerea lui Greceanîi. „Cu mine nu poate să joace NIMENI”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petru Bobu:

Concursurile organizate de „ACUM”, torpilate de PSRM: „Doamne ferește să fi fost influențat”

Rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, desfășurat recent de Ministerul Justiției, au fost astăzi anulate, ministrul Olesea Stamate invocând faptul că un membru al Comisiei de preselecție ar fi apreciat „vădit disproporționat” candidații înscriși în concurs și a „distorsionat” punctajul final.

Deși nu a oferit nume, acuzațiile îl vizează pe fostul procuror Petru Bobu, inclus în componența Comisiei de la Ministerul Justiției pe ultima sută de metri, în locul lui Dumitru Postovanu, la propunerea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi. De altfel, ministrul Justiției informa fiecare candidat care venea la interviu despre prezența lui Bobu în Comisia repectivă.

Tabelul făcut public de ministrul Justiției nu arată două nume, dar este foarte clar ce punctaje a oferit fosta judecătoare Raisa Botezatu, întrucât aceasta s-a autorecuzat de la a-l aprecia pe candidatul Veaceslav Gribincea, cu care activează împreună la Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova. Astfel, unicul „zero” obținut de Gribincea este de la Botezatu.

Bobu este ultimul în lista prezentată de ministrul Stamate, în care acesta i-a oferit 100 de puncte candidatului Alexandr Stoianoglo. La fel, Bobu a acordat puntaje mari unor procurori din sistem, cum ar fi Ruslan Popov, Veaceslav Soltan, Eduard Bulat – câte 90 de puncte etc.

În schimb, în comparație cu ceilalți membri ai comisiei, inclusiv cu expertul străin, Bobu i-a „înfundat” pe reprezentanții societății civile Vladislav Gribincea și Ștefan Gligor, acordându-le numai câte 24 și, respectiv, 25 de puncte.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Petru Bobu a negat faptul că ar fi făcut jocul socialiștilor în cadrul Comisiei de preselecție de la Ministerul Justiției.

„Am acordat punctaje așa cum am considerat de cuviință, pe merit, așa cum consider eu că trebuie să fie un procuror general. Cu mine nu poate să joace nimeni. Uitați-vă la biografia mea. Au încercat de mai multe ori și nu au reușit. Doamne ferește să fi fost influențat”, ne-a spus Petru Bobu.

Menționăm că în lista scurtă care urma să ajungă la Consiliul Superior al Procurorilor erau incluși Alexandr Stoianoglo, Vladislav Gribincea, Oleg Crîșmaru și Veaceslav Soltan.

https://www.ziarulnational.md/cine-ar-fi-viciat-concursul-la-functia-de-procuror-general-de-la-ministerul-justitiei-calul-troian-inclus-pe-ultima-suta-de-metri-in-componenta-comisiei-de-preselectie-cu-mine-nu-poate-sa-joace-nimeni/?fbclid=IwAR0vSk38FYLACTgSAilrP6G44azZOT38ibjUDBnAs78SRpq5xVc8EYx_Vgs