Cel mai POPULAR JOC INTELECTUAL cu tematică electorală Ce? Unde? Când? Cine au fost ÎNVINGĂTORII ?

Ce Unde Cand

Cele mai bune echipe de elevi s-au confruntat intelectual în finala jocului „Ce? Unde? Când?”

12 echipe de elevi, învingătoare ale concursurilor regionale ale Jocurilor intelectuale  „Ce? Unde? Când?” în domeniul electoral s-au întâlnit la etapa finală a concursului. Competiția este organizată de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE),  în cadrul Campaniei „Democrația se învață. De la local la național”.

Concursurile regionale au avut loc în perioada 25 aprilie – 28 mai 2019 în mai multe raioane ale Republicii Moldova și în municipiul Chișinău. Așadar, cele 12 echipe finaliste sunt: „Silver”, „Enigma”  și „Tic-Tac” din raionul Anenii Noi; „Locul II”, „SH” și „Discover” din orașul Chișinău; „Etil Metil” și „Carpe Diem”, comuna Ciorescu; „Mafia” și „Președinția” din raionul Ștefan Vodă; „CRTF” și „Fixiky” din raionul Florești.

Etapa finală a Jocurilor intelectuale s-au desfășurai în formatul brain-ring, în două runde. Participanții au avut de răspuns la întrebări specifice domeniului electoral, atât din practica Republicii Moldova, cât și a altor state.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 26 octombrie 2019.

Jocul intelectual „Ce? Unde? Când?” în domeniul electoral a fost organizat pentru prima dată în septembrie 2017, iar anul acesta este la a III-a ediție. Până acum, au participat peste 700 de elevi din circa 80 de școli.

Competițiile se desfășoară în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Bună Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.