ARGUMENTE-BOMBĂ: De ce viitorul PROCUROR GENERAL este deja ales ?

Procuror general
Presupun că nimeni nu își face iluzii că concursurile pentru CNA și pentru Curtea Constituțională au fost trucate, dar să trecem mai întâi în revistă cine este Ruslan Flocea și Vladimir Țurcanu! Părerea mea este că deja s-a negociat între PSRM și Blocul ACUM cine va fi următorul Procuror General iar acest concurs este ca să ne zică cei de la Blocul ACUM despre reforma în justiție și cât de mult doresc binele acestei țări!
 
– Consilierul lui Igor Dodon, Ruslan Flocea  director la CNA 
Ruslan Flocea era  secretarul general al Aparatului Președintelui R. Moldova Igor Dodon, a fost consilier al Zinaidei Greceanîi pe vremea când ea era prim-ministră și a condus Direcţia teritorială Centru a CNA. Având la dispoziție SIS-ul și CNA pot să vă asigur că o să devină instrumente care o să distrugă oponenți politici, oameni incomozi, oameni de afaceri!
– Vladimir Ţurcan este fost ministru de Interne (1997 – 2001). În perioada 2002 – 2005, a fost ambasadorul R.Moldova la Moscova. Între 2005-2009 a fost deputat din partea Partidului Comuniştilor, condus de Vladimir Voronin. Din 2014 până în prezent este deputat din partea Partidului Socialiştilor.
Ce ar însemna pentru Blocul ACUM și PSRM dacă ar câștiga Ștefan Gligor concursul pentru Procuror General?
Asta ar însemna ca toți cei implicați în furtul miliardului, în spălarea banilor a mafiei rusești/FSB (Laundromatul rusesc) și primirea banilor   câte 700 000 – 800 000 dolari lunar dela ruși de către Igor Dodon să fie investigați și închiși.
Despre furtul miliardului cât și despre banii primiți de Dodon este deja cunoscut publicului larg cât despre spălarea a circa 70 de miliarde de dolari au scris comunitatea Watchdog.md ( Valeriu Pașa, Sergiu Tofilat, Victor Chironda) şi Transparency International Moldova în care  au efectuat un studiu privind rolul autorităţilor din Moldova în facilitarea schemei de spălare de bani, supranumită „Laundromatul Rusesc”
Pe parcursul anilor 2010-2014 circa 70 miliarde de dolari americani de la băncile rusești au fost spălați prin intermediul instanțelor și băncilor din Republica Moldova, folosind hotărâri judecătorești ilegale privind datoriile false.. (sursa)
În spălarea banilor a mafiei rusești sunt implicate persoane din anturajul lui Putin iar dacă cineva crede că un personaj precum Ștefan Gligor ar putea ajunge Procuror își face iluzii! Să zicem că prin minune Ștefan Gligor este ales în funcția de Procuror General și se apucă să-i tragă la răspundere persoanele pentru  infracțiunile comise! Crede-ți că cei de la PSRM vor fi de acord cu această candidatură!?  Crede-ți că FSB-ul va permite ca cineva să-i investigheze pentru banii spălați prin Moldova!? Procurorul General care va investiga banii spălați prin Moldova ori va fi demis ori va primi un glonte în frunte (metodă clasică).Vorbim totuși de 70 de miliarde de dolari!  O țară întreagă a văzut cum Dodon recunoaște că a primit bani de la ruși ca mai târziu procuratura să se autosesizeze și ca într-un final acest dosar să fie clasat!  Deși eu cred că atât timp cât Dodon este președinte nu se va începe nici o investigare pentru primirea banilor de la ruși!
Dacă Dodon va fi investigat pentru primirea banilor de la ruși asta ar însemna sfârșitul alianței dintre PSRM și Blocul ACUM iar impresia care mi se creează este că ei vor să guverneze împreună pentru următorii 4 ani!
Concursurile pentru CNA și pentru Curtea Constituțională au fost trucate și cred că și concursul pentru funcția de Procuror General va fi trucat! Am să fiu cel mai fericit dacă am să greșesc!
https://plopandrew.blogspot.com/2019/10/concursurile-pentru-cna-si-pentru.html?fbclid=IwAR1ZpCZcFpcoxCic6nG1_4IcyWpG3gfGvJU015RGOfYMKSbNBPfJu7AhZYE