EXISTĂ VIAȚĂ VEȘNICĂ- S-A DESCOPERIT SECRETUL VIEȚII VEȘNICE! VEZI UNDE ERA ASCUNS

meduze

Meduza se numește Turritopsis nutricula și a fost descoperită de către biologii din Lecce, în Marea Caraibelor. Ea s-a răspândit cu ușurință în toate oceanele și mările. Specialiștii susțin că ea remontează timpul, în sensul că trece de la forme avansate de dezvoltare la cele mai simple și invers. Organismul său are capacitatea de a regenera celulele moarte.

Descoperirea sa a fost foarte dificilă pentru biologi, pentru că ea trăiește în ape foarte adânci.
A fost descoperită datorită faptului că ea s-a înmulțit spectaculos, creând în prezent un adevărat pericol, pentru apele mărilor și oceanelor. Specialiștii vorbesc despre o invazie silențioasă mondială.
Descoperirea ei a trezit interesul specialiștilor în genetică, care încearcă să înțeleagă mecanismul prin care se regenerează celulele moarte sau bolnave.

Această meduză este singurul organism complex care suferă acest proces. Pe de altă parte, alți cercetători sunt îngrijorați de faptul că oceanele și mările sunt împânzite de aceste meduze. Această meduză poartă cu ea secretul vieții veșnice. Dacă genetica va înțelege aceste mecanisme, noi, oamenii am putea fi nemuritori. Studierea acestor meduze se datorează unui accident. Meduzele erau așezate într-un acvariu și timp de câteva zile, laboratorul a fost închis. Când au revenit în laborator, biologii au constatat că meduzele erau moarte pentru că în acvariu nu mai era apă. Studiindu-le au observat că tentaculele lor se transformaseră în larve. Au decis să le introducă în apă și au observat că tentaculele s-au transformat în colonii de polipi din care s-au format alte meduze.

Mulți specialiști încearcă să obțină un medicament din organismul meduzelor, care să fie un fel de elixir al vieții. Se spune că mediul acvatic are calitatea de a prelungi viața. Balenele trăiesc 210 ani, există o specie de moluşte care trăiesc 400 de ani, unele reptile 190 de ani, broasca țestoasă 256 de ani. Există bacterii care sunt de 5000 de ori mai rezistente la radioactivitate, în comparație cu omul.

Cel mai longeviv om a murit în 1995, la 120 de ani. Unii specialiști, mai sceptici, susțin că celula umană e programată să trăiască o perioadă și să moară și că nu se pot face progrese în acest sens. Alexis Carrel, laureat al premiului Nobel, a reușit să țină in vitro inima unei găini, în stare de funcționare, timp de 38 de ani. Durata medie de viață a unei găini este de cinci ani. A fost o reușită extraordinară pentru acest cercetător.

Un celebru biolog se întreba ce suntem noi, oamenii? Suntem carne sau floare? Carnea, susține el, se repară cu ajutorul alifiilor, floarea are programată durata de viață, încă de la naștere. Nemurirea a fost o preocupare pentru omenire, din cele mai vechi timpuri. Egiptenii aveau inscripționat pe piramide, rugămintea către zei de a deveni nemuritori. Pentru buddhism reîncarnarea este credința sacră. Într-un interviu acordat unui cotidian francez, Dalai Lama a spus că el va renunța la buddhism, dacă cineva poate demonstra că nu este posibilă reîncarnarea. Nu ne rămân multe alternative. Suntem obligați să credem că există viață după moarte.

O MEDUZĂ NEMURITOARE A CREAT PANICĂ ÎN RÂNDUL OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ