De ce a fost aleasă românca KOVESI Procuror european și care va fi rolul ei în fruntea Parchetului European

Atenţie la ce vă spun: decât să luaţi bani din fonduri europene, mai bine vă lăsaţi păgubaşi. Rolul lui Koveşi în fruntea aşa-zisului Parchet European e unul cât se poate de banal de intuit: penalizarea abuzivă a anumitor state care îndrăznesc să acceseze fonduri europene. Şi-o să vă spun şi de ce.

Ieşirea Marii Britanii din UE lasă o gaură adâncă în Buget. De partea cealaltă, Bugetul nu poate fi reîmpărţit, astfel încât rămâne varianta hard, anume pedepsirea „ticăloşilor” care îndrăznesc să se atingă de banii europeni fără a fi insideri. Şi unde altundeva s-ar găsi aceşti „penali” dacă nu în Estul Europei, acolo unde mai multe naţiuni s-au apucat să „facă gât”? Impertinenţii polonezi, ticăloşii unguri sau mai prostovanii români sunt numai buni de pus pe tapet şi daţi exemplu Ioropii de cât de hoţi sunt. Şmecheria e banală: Parchetul european face acuzele, banii sunt retraşi pe motiv de „ştampilă nepusă pe timbru” şi Bugetul Uniunii n-are de suferit. De suferit suferă proştii cărora le creşte deficitul bugetar şi care-şi mai iau şi infringement cu căldarea din partea Comisiei Europene.

De ce a fost aleasă Koveşi e simplu: a demonstrat că jonglează bine cu abuzul, nu-i e ruşine de prostia acuzaţiilor pe care le face, are creierul mic şi curul mare. Pe scurt, servantul ideal. La ce dezastru a făcut la noi, cred că vă e cât se poate de limpede ce dezastre va face şi la nivel de UE. Pentru mine evoluţia ei viitoare n-are niciun fel de surprize.

Există însă un lucru care mă nedumereşte. Cât a fost în ţară, Koveşi a fost păpuşa serviciilor, a cântat exact după partitura servită, n-a crâcnit în front şi a demonstrat că e o găină disciplinată. E cât se poate de clar că puterea întunecată care o manipulează de-aici are interese economice serioase, astfel încât, dincolo de ceea ce cred unii, eu mai observ suplimentar că nişte băieţi deştepţi de pe-aici şi-au teleportat teleghidata în ditai instituţia europeană. Sunt câteva chestii de anvergură pe care băieţii deştepţi le au în desfăşurare, astfel încât tind să-l cred pe bătrânul securist cu care m-am întâlnit zilele trecute pe stradă şi care mi-a spus aşa, în trecere: „Ştiu că e exagerată comparaţia cu Caraman, dar ar trebui să te gândeşti că ăla care e în spatele lui Koveşi te va face în câţiva ani să te cruceşti cu ce operaţie de penetrare a reuşit. Şi n-ar strica să dai un ochi şi peste gardul din Est”. Ei, ce ziceţi de asta?