ALERTĂ-MAXIMĂ: Dodon a fost la ONU pudelul lui Putin. Ce pune la cale PUTIN și DODON în spatele UCRAINEI ?

Dodon la ONU

Dodon a rostit discursul la ONU in fata unei sali goale, neuitand sa faca sluj in fata rusilor, vorbind si in ruseste. E un caz fara precedent pentru un stat in care limba oficiala e romana. Nimeni nu a mai recurs la asemenea inalte tradari a romanilor basarabeni care traiesc de secole pe pamant romanesc, rupt din trupul tarii prin Pactul Molotov-Ribbentrop, denuntat recent de catre Parlamentul European.

S-a balbait in romana si a vorbit perfect in rusa. Pe langa faptul ca nu a cerut retragerea trupelor rusesti din R.M. care reprezinta un factor destabilizator, ci a salutat intentia rusilor de a casa armamentul ceea ce va dura cativa ani si vom asista la inlocuirea lui cu altul performant, Dodon a reluat teza unei rusificari totale a UE, crearea unei UE de la Lisabona pana la Vladivostoc. Dodon, la fel ca si Nicu Popescu, ministrul de externe care i-a scris in romana un discurs prost, nu stie ca Moscova a fost invitata sa participe la Parteneriatul Estic, dar a refuzat. Aberatiile lui Dodon cu recunoasterea internationala a neutralitatii R.M., nu au niciun suport juridic. Ea nu poate fi realizata atata timp cat rusii s-au stabilit in stanga Nistrului. Dodon nu a condamnat apelul rostit la ONU de a recunoaste Trasnsistria ca cel de-al doilea stat moldovenesc. Tot el a spus ca R.M. este un stat polietnic. Deci, a pedalat pe crearea natiunii civie moldovenesti, lucru pe care vrea sa-l infaptuiasca in cadrul unui dialog cu parlamentul si executivul de la Chisinau. Dodon, asadar, a spus ca el va fi pudelul lui Putin. Sa-l lauzi de la tribuna ONU pe ministrul apararii din Rusia, dar si pe ministrul de externe Popescu, cel care a afirmat ca razboiul de pe Nistru a fost unul fratricid e o totala ipocrizie. Sa condamni actiunile guvernarilor anterioare care au cerut de la aceasta tribuna retragerea militarilor rusi din Transnistria, sa nu spui ca ei au inceput razboiul si este contraindicat ca ei , rusii, sa se erijeze in pacificatori este o inalta tradare de patrie. Vreau sa aud replicile lui Nastase si Sandu.

Andrei Nastase a avut dreptate afirmand ca ACUM s-a grabit sa semneze un acord de durata cu socialistii lui Dodon

E posibil ca la ONU presedintele Ucrainei, Zelinsky, sa aiba o intrevedere cu Dodon. Va avea asa-numitul presdinte al RM curajul sa spuna transant ca a gresit si ca peninsula Crimeea este parte inalienabila a Ucrainei?Nu, fireste.
Alocutiunea lui Dodon va fi prost primita chiar daca el va rosti desartaciuni despre asa-numita neutralitate a RM care trebuie recunoscuta pe plan international. In contextul dialogului dintre cei doi presedinti, Trump si Zelinsky, fara o axa bine definita precum ar fi retragerea trupleor rusesti din RM si neadmiterea transformari Transnistriei, care se vrea cel de-al doilea stat moldovenesc intr-o gherila ruseasca de lupta impotriva Ucrainei pentru a o dezmembra, Dodon va ramane si dupa aflarea la ONU, pudelul lui Putin.
Maia Sandu a declarat ca se ” vor disocia” de anumite afirmatii scandaloase ale lui Dodon. Nu a spus cum va continua dupa aceasta colaborarea. Sau poate se intampla un miracol si asistam la alegeri prezidentiale si parlamenetare anticipate?