Deputatul OCTAVIAN ȚÎCU: IGOR DODON, DETERGENTUL FEDERAȚIEI RUSE

Octavian Țîcu

Râzi, Igor Nikolaevici…iar ne-ai făcut de râs și ți-ai demonstrat rolul toxic pe care îl exerciți asupra interesului național al Republicii Moldova.

La ONU, Dodon nu a pledat pentru Republica Moldova ci pentru Rusia. A înfierat cu mânie proletară poporul care s-ar fi dezbinat pe criterii geopolitice dar nu a spus nimic despre războiul hibrid, propaganda rusească sau amestecul Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova.

Rolul lui Igor Dodon la ONU a fost acela de detergent al Federației Ruse în fața opiniei publice internaționale. Dodon a prezentat în fața Adunării Generale nu o Rusie care ocupă teritorii, încalcă dreptul internațional și ordinea mondială postbelică ci o Rusie pe post de pacificator, de exportator de pace.

Mesajul subliminal al lui Igor Dodon către țările ONU a fost: acceptați subordonarea către Rusia, acceptați trupe rusești pe teritoriul vostru și vă va fi bine.

Din păcate, Igor Dodon nu ar fi ajuns niciodată la tribuna ONU să pledeze pentru Rusia dacă Guvernul nu i-ar fi permis acest lucru. După un astfel de discurs, coordonat se pare cu MAEIE, se impune măcar demisia de onoare a ministrului de externe Nicu Popescu. Simpla detașare de discursul lui Dodon la ONU de către guvern nu este suficientă.