DODON S-A „SCĂPAT” ÎN SUA. Ce îi vor propune americanii lui DODON ?

Maria Herța

MARIA HERȚA

Pentru un discurs de-o zi la ONU şi-a luat o săptămană de odihnă.Soţia cu el,şi-au dorit camera de  lux cu vederi…la…nu ştiu unde.

Tocmai momentul pentru oficialităţile guvernului american de-al mai „studia”.pe cel susţinut de ei în alianţa Kozak.

Este cunoscut faptul că evaluarea psihologică la distanţă a liderilor străini este o metodă americană.

Să luăm exemplul cu Rusia.După terminarea Războiului Rece, politica Americii faţă de Rusia comunistă miza, fără rezerve, pe abordarea liderilor concreţi. În perioada administraţiei Bush acesta a fost Mihail Gorbaciov.

Anume Gorbaciov s-a dovedit a fi elementul slab în conducerea URSS.

Valorificând tipul de gândire al lui Gorbaciov, prin analiza profilului psihologic, i s-a sugerat liderului sovietic că el ar fi un personaj istoric remarcabil, personalitatea cea mai progresistă a contemporaneităţii .

Pentru consolidarea acestei influenţe a fost orrganizată întâlnirea lui G.Buş cu Gorbaciov în portul La Valetta (Malta). Diplomaţii americani au pregătit minuţios această întâlnire, în cadrul căreia Bush a propus 19 iniţiative…

Mai mult, cele două zile ale întâlnirii şi conferinţa de presă din final au avut loc pe o navă sovietică, fapt care a întărit statutul lui Gorbaciov în ochii săi .

Aici,specialiştii psihologi americani au studiat în amănunte particularităţile tipului psihologic al preşedintelui URSS şi au profitat la maxim de slăbiciunile sale.

Atunci pentru Gorbaciov au fost suficiente promisiunile verbale.Stabilindu-se o relaţie de încredere între G. Bush şi M.Gorbaciov, a început o campanie de convingere a lui Gorbaciov în privinţa unificării Germaniei sub egida NATO. Acestuia i se promitea, în cazul acceptării unificării un aflux de investiţii, stoparea extinderii NATO spre Est, anularea datoriilor URSS etc.

Astfel, la 3 octombrie 1990 s-a produs unificarea Germaniei, iar pe 15 octombrie lui M. Gorbaciov i se acorda premiul Nobel pentru Pace pe anul 1990.

Acum Dodon. Odată „scăpat” în America şi susţinut şi de oficialităţile americane, oare ce i se va sugera preşedintelui Dodon cu tipul de gandire ruso-sovietic?…

Poate UNIFICAREA R Moldova cu Romania…