ION STURZA a anunțat un PROTEST împotriva CONDUCERII de VÎRF a R. MOLDOVA și roagă cetățenii să-l urmeze

Ion Sturza

Schimbarea până la capăt! Capătul umilinței …
Acum doi ani, Dima Rogozin era întors din zbor de către autoritățile de la Chișinău asistate de cele din România. Pretextul invocat – numele lui figura în lista de sancțiuni a UE. Cât PR sa făcut atunici !
Între timp, lucrurile la Chișinău s-au schimbat. Moldova a revenit la „parteneriatul strategic” cu Federația Rusă. Urmează o vizită a doamnei Sandu la Moscova. Iar ultranaționalistul Rogozin nu mai este indezirabil.
Astăzi, pasagerii cursei Tarom (ce ironie!) au fost întorși din zbor și trimiși în zona de așteptare pentru aproximativ 20 min., ca să-i ofere „culoar” avionului lui Kozak!
Un funcționăr de mâna a doua primit la Chișinău cu onoruri ca un șef de stat!
Din observațiile personale știu că cu cât țara e mai săracă, cu atât guvernanții sunt mai fanfaroni, iubesc privilegiile și hoardele de bodyguarzi . Dar fițele la moldoveni întrec orice măsură. Și nu e vorba doar de „onorurile” acordate lui Kozak.
În timpul vizitei anterioare la Chișinău am fost blocat minute în șir într-o intersecție, ca să treacă un înalt demnitar local. Cortegiul era însoțit de cinci(!) mașini de poliție și paza!
Recent am aflat cu mare satisfacție că foștii președinți vor fi trimiși la plimbare cu… troleibuzul. Astfel, se vor economisi 500 de mii de lei moldovenești (25 mii de euro)! Bani necesari pentru plata salariilor medicilor și învățătorilor. Fain! Dar a calculat cineva cât ne costă paza și fițele celor trei înalte fețe guvernatoare?! Un întreg serviciu de protecție și pază cu buget de zeci(!) de milioane este practic concentrat pe deservirea celor trei – președinte, prim-ministru și președinte al parlamentului. Dar cât costă domeniul de la Condrița întins pe zeci de hectare, pus în exclusivitate în serviciul lui Dodon? Dar zecile de vile de la Holercani și multe altele?…
Nu am auzit ca cineva din cei trei să se dezică de privilegiile extrem de costisitoare. Și de ce atâta pază? Ne temem de „găinile de la Floreni”?
Am văzut și interacționat cu mulți șefi de state. Marea lor majoritate sunt de o simplitate extraordinară. Sigur, dacă nu merge vorba de Turkmenbași.

În semn de protest, de mâine merg și eu cu transportul public! Banii economisiri îi voi dona pentru întreținerea conducerii de „vârf”.
Mai sunt doritori ?