ULTIMA ORĂ: Vladimir NOVOSADIUC, directorul agenției ruse de știri SPUTNIK Moldova a fost reținut. Au avut loc alte 21 percheziții ale procurorilor în dosarul fraudei bancare

Novosadiuc
Pe parcursul zilei de marți, 17 septembrie, continuă perchezițiile demarate luni de către Procuratura Anticorupție de comun cu CNA, în 21 din domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceiași cauză penală în care figurează deputații Reghina Apostolova și Marina Tauber. Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul domnului Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.
La această etapă, au loc acțiuni de generalizare a informației privind obiectele depistate și ridicate din locațiile perchiziționate. Procuratura menționează că nu au fost reținute alte persoane decât membrele Parlamentului Reghina Apostolova și Marina Tauber, cărora le-a fost ridicată imunitatea la solicitarea Procurorului General interimar.
Procuratura va reveni cu detalii în lumina garanțiilor procedurale ale părților

În raportul Kroll, privind furtul miliardului, figurează și numele lui Vladimir Novasadiuș și al soției sale, Rita Țvik, care s-ar afla și în spatele Televiziunii Centrale aparent controlate de Ilan Șor.


Renato Usatîi a publicat în urmă cu câteva minute o listă de persoane care ar fi beneficiat de pe urma jafului din sistemul bancar. Printre persoanele vizate se află și Novosadiuc Vladimir care ar fi beneficiat de peste 700 de mii de euro.