ȘTIREA ZILEI: FORUMUL de AFACERI „Fortificarea relațiilor economice dintre Indonezia și Republica Moldova”

Forumul indonezian

0001

Astăzi a avut loc forumul de afaceri „Fortificarea relațiilor economice dintre Indonezia și Republica Moldova”

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Ambasada Republicii Indoneziei la București, obiectivele principale fiind: consolidarea cooperării bilaterale în domeniul economic, educațional și socio-cultural dintre țări, promovarea unei imagini pozitive ale țărilor și sprijinirea mediului de afaceri.

În discursul de deschidere a evenimentului, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republici Moldova a mulțumit delegației din Indonezia precum și antreprenorilor autohtoni, prezenți la eveniment, pentru interesul acordat forumului, ce are drept obiectiv – dezvoltarea şi promovarea relaţiilor economice şi comerciale dintre statele noastre.

„În prezent, în urma reformelor economice, sociale şi politice, Republica Moldova a devenit mai atractivă şi mai deschisă faţă de investitorii străini. De mai mulţi ani, întreprindem diverse acţiuni pentru ca businessmenii străini să valorifice oportunităţile oferite de țara noastră. Numai în ultimii doi ani CCI a RM a organizat la Cahul, Bălți, Ungheni și desigur Chișinău, forumuri investiționale, cu participarea agenților economici din mai multe state. Instituția camerală, de asemenea, organizează forumuri de afaceri, atât în țară, cât și peste hotare; expoziții; vizite de studiu la întreprinderi de peste hotare etc., iar în urma acestor evenimente sunt semnate contracte de cooperare dintre agenții economici din Republica Moldova și alte state”, a spus președintele CCI a RM.

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Ionela Costachi a menționat că Guvernul Republicii Moldova își concentrează eforturile pentru promovarea reformelor structurale eficiente și adaptarea legislației naționale la standardele internaționale, cu scopul de a crea un climat de afaceri favorabil, de a atrage investiții și de a promova exporturile: „Investițiile în infrastructură, reducerea barierelor în calea comerțului și asigurarea statului de drept sunt obiective strategice pe ordinea de zi a Ministerului Economiei și Infrastructurii”.

E.S. Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonezia în România și Republica Moldova a menționat că obiectivul vizitei sale în Republica Moldova este stabilirea relațiilor de cooperare cu antreprenorii din țara noastră.

Forumul s-a desfășurat în cadrul Festivalului Indonezian 2019: „Explore Beyond Imagination”, organizat în perioada 16 – 17 septembrie 2019 și cuprinde prezentarea climatului investițional, întâlniri bilaterale, spectacol de artă, prezentarea culturii indoneziene, spectacole de modă și gastronomie.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi interior

 

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos, masă şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, mulţime şi interior