DEPUTATUL LILIAN CARP către Directorul SIS Alexandr Esaulenco: Și totuși de ce ROMÂNUL GEORGE SIMION este declarat indezirabil în R. MOLDOVA ?

Carp Lilian

Am vrea și noi să clarificăm de la actualul director al SIS-ului nostru, dl Esaulenco, ce a înțeles el din răspunsul pe care la semnat la interpelarea noastră: e vorba de estimările proprii (personale) ale fostului director Vasile Botnari sau ale instituției pe care a condus-o ori estimările actualei conduceri a SIS-ului?

Este posibil ca imaginea să conţină: text

George Simion, declarat indezirabil pe teritorul Moldovei, cere dreptul de a reveni la Chișinău

George Simion, declarat indezirabil pe teritorul Republicii Moldova de către Biroul de Migrație și Azil de la Chișinău, a depus o cerere către Ministerul Afacerilor Interne cu privire la anularea demersului prin care îi este interzisă intre în ţara noastră.

Amintim că George Simion a fost reţinut pe 1 octombrie de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Tot atunci liderul unionist a fost anunţat ca a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.

Anterior, activistul a mai primit de câteva ori interdicția de a intra în țară. La sfârșitul lunii august, lui Simion nu i s-a permis să traverseze frontiera din cauza comportamentului agresiv atunci când a dorit să treacă pe jos frontiera de stat cu mai mulți cetățeni români.

Iar la începutul anului 2015, George Simion a fost declarat persona non-grata.

Cu jumătate de an mai târziu, a fost expulzat și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul țării pe o perioadă de cinci ani.

În toamna aceluiași an, interdicţia a fost ridicată de către Curtea de Apel Chişinău

piblika.md