APEL CĂTRE CETĂȚENI: VINO și VEZI expoziţia inaugurată la monumentul lui ȘTEFAN cel MARE, dedicată Pactului Ribbentrop-Molotov

Pactul Ribentrop Molotov

La Chișinău în faţa monumentului Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost inaugurată expoziţia dedicată Pactului Ribbentrop-Molotov şi desecretizării protocoalelor adiţionale. Evenimentul a fost organizat de către Partidul Liberal.

„După 50 de ani în care Rusia a negat existenţa protocolului secret, şi după încă 30 de ani de duble standarde, Rusia a fost nevoită să recunoască adevărul. Ocupaţia Basarabiei din 28 iunie 1940, nu mai poate fi contestată de nimeni, a fost recunoscută de însăşi agresorul – Rusia, prin desecretizarea arhivelor sovietice,” se arată într-un comunicat al formaţiunii.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate documente-crimă care au dus la ocupaţia Basarabiei la 28 iunie 1940 şi dezmembrarea României. Documentele atestă faptul că Uniunea Sovietică şi Germania au discutat în deplină confidenţialitate chestiunea delimitării sferelor de interese de ambele părţi ale Europei de Est, iar Basarabia a fost pentru URSS ”unul dintre obiecte” pe care le-a anexat în urma protocolului secret.