ION STURZA: CER DEMISIA Ministrului BRÂNZAN. VĂ TEMEȚI de MAFIA EBRAICĂ, de FAMILIA ROTHSCILD ? Când veți relua controlul asupra AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL CHIȘINĂU ? CÂND recuperați MILIARDUL ?

Ion Sturza
Sturza Ion

Ca cetățean a acestui stat, cer imperativ demisia ministrului Vadim Brinzan. Deocamdată ..

Critica lor… criticilor mele
Sau déjà vu

Sincer, mă bucur când cineva mă critică!
Viața m-a învățat că o critică pe față e mai benefică decât o laudă pe la „spate”. Știți voi unde….
De obicei, mă strădui să nu dau replici, întrucât astfel devii patetic și subiectiv. Dar acum observ o tendință nesănătoasă – să nu-i criticăm, analizăm. Sunt de-ai noștri. Și pe aliați nu se poate de atins, nu cumva să stricăm „aliansul”.
Să fim serioși! Nu sunt eu omul care ar putea strica „aliansuri” și ar deranja pe cineva. Oamenii „moderni“ sunt extrem de egocentrici! Pentru ei, propria persoană, opinie este foarte importantă. Restul – doar un zumzet neplăcut…
De fapt, pe bune am deranjat doar fostele guvernări cu care m-am luptat din principiu și drept urmare am fost nevoit să înfrunt multe chestii și provocări extrem de neplăcute. Ca să nu o fac pe modestul – că într-adevăr nu sunt -, puțini cu „CV”-ul meu politic și de business au riscat acest lucru. Și nu numai în piață, dar și în presă, pe rețelele de socializare, în birourile politicienilor importanți – naționali și internaționali -, în mediul de afaceri. Câți au fost atunci alături de mine? Poziția și acțiunile mele vizavi de furtul miliardului, privatizările ilicite, concesionarea AIC, schemele din energie, maltratarea oponenților politici, acapararea spațiului informal, politica cinică și duplicitară față de România etc. sunt arhicunoscute! Tot istoricul îl găsiți pe Facebook.
Așadar, consider că am dreptul, poate cam timid, dar oricum dreptul(!) să pun aceste întrebări:
Ce se mai întâmpla cu dezolgarhizarea?
De ce nu se insistă pe tragerea la răspundere a uzurpatorilor puterii în stat? De ce mai există PDM, partid-grupare mafiotă? De ce sunt „reîncarnați” cei care au avut funcții politice în guvernarea oligarhică?
Ce se mai aude cu recuperarea miliardului? Revenim la procesul prin „procuratura” infestată de „ai lor” complici sau ne gândim la ceva extraordinar?
Cum recuperăm controlul asupra AIC? Încetișor, atent, ca să nu deranjăm cumva mafia ebraică (a nu se considera atac la naționalitate!) sau instantaneu, categoric, aplicând dreptul nostru suveran la cel mai important obiect strategic pe care îl avem?!
Cum scăpăm de mafiea energetica și dependența de unicul furnizor, Rusia? Ocolind Ucraina (ce ironie!) sau insistând pe lângă țara-soră România?
Când scăpăm de „căpușe” la companiile de stat? Sau nu vrem să deranjăm „aliansul”?
Cu Harvardul, pe bune, este o bonitate că ai făcut cursuri acolo? Este o garanție de competență, experiență de viață și bună-credință?
Cu CV-urile. Faceți o căutare pe Google! Eu am făcut-o…
De ce în timpul celor mai importante numiri în justiție cineva „conducea” de pe plajă?
De ce TOATE instituțiile justițiare sunt sub controlul „partenerului”?
De ce spațiul mediatic a trecut tacit la Dodon-politicianul, iar TVM va râde în barbă?
De ce nu puteți explicați FMI și, mai ales, propriilor cetățeni care e pontul cu taxele, bugetul?
De ce doar Șor a fost (ce ironie!) lipsit de imunitate parlamentară? Alții din lista uzurpatorilor și cei implicați în furtul miliardului nu merită a fi deranjați?
De ce Dodon, cel cu musca pe căciulă dar și mai abil , vă desenează scheme cum să reformați justiția și nu experți în domeniul internațional de mare succes precum Monica Macovei, Codruța Kövesi sau un procuror italian din legendarele „mâini curate”?
De ce vă este drag „zarubeju” și nu mergeți pe rând sau toți odată la Căușeni, Bălți, Edineț, Pârjolteni?

De ce déjà vu? În 2009, mulți îmi spuneau: „Nu-l critica pe Filat!”. Păcat că nu l-am luat la bătaie… Poate astăzi stăteam împreună cu burta la soare pe plaja , iar Moldova era o cu totul altă „poveste de succes”!
O zi bună să aveți!

P.S. Lucrurile descrise mai sus trebuiau făcute în primele ore ale guvernării. Acum e târziu. Am intrat în rutina birocratică, dar și opinia publică s-a liniștit, conformat.
P.P.S. Am toată încrederea în doamna Sandu și în domnul Năstase. Dacă și trebuie de ajutat pe cineva, atunci pe ei, eroii care l-au înfrânt pe Plahotniuc!

NR Investments Ltd a anunțat că a finalizat procesul de cumpărare a cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania care deține în concesiune a Aeroportul Internațional Chișinău. Se întâmplă chiar dacă președintele Igor Dodon dădea asigurări săptămâna trecută, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, că tranzacția este blocat și că Aeroportul va reveni în gestiunea statului.

Compania care i-ar aparține cetățeanului britanic Nathaniel Rothschild a anunțat, printr-un comunicat de presă, că tranzacția „marchează un pas important în dezvoltarea aeroportului în cadrul unui acord de concesiune public-privat”.

„Ne angajăm să fim complet transparenți în ceea ce privește activitatea Aeroportului Internațional Chișinău și vom contribui la realizarea întregului potențial al acestuia, aducând investiții suplimentare pentru creșterea traficului și îmbunătățirea experienței atât pentru companiile aeriene cât și pentru pasagerii lor”, a comentat Nat Rothschild.

În plus, compania susține că încheierea acestei tranzacții vizează și un angajament extensiv cu părțile cheie interesate, inclusiv ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și prim-ministrul Maia Sandu.

Se întâmplă după ce președintele Igor Dodon a declarat, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de vineri, că Aeroportul Internațional Chișinău aparține în continuare companiei Avia-Invest cu acționariatul vechi, în frunte cu Ilan Shor. Potrivit acestuia, contractul de concesiune urmează a fi realizat.

Cine este noul proprietar al aeroportului Chișinău

Nathaniel Philip Victor James Rothschild, un cetățean britanic, ar fi noul proprietar al companiei Avia-Invest, care deține în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

Presa britanică l-a acuzat, cu câțiva ani în urmă pe Rothschild, de legături strânse cu oligarhul rus Oleg Deripaska, unul dintre cei mai apropiați oameni de afaceri de președintele rus Vladimir Putin. Cotidianul Daily Mail scria, în 2012, că Rothschild ar fi încercat să-l influențeze pe fostul comisar european pentru comerț Peter Mandelson să lobeze anumite interese de afaceri ale lui Deripaska în Europa.

Totul ar fi avut loc într-o saună, acolo unde se distrau cei trei. Rotschild a acționat în judecată ziarul, pentru defăimare, dar a pierdut într-un final procesul.

De altfel, Rotschild a fost surprins în nenumărate poze alături de Deripaska.

De la stânga la dreapta: Peter Munck, Peter Mandelson, Oleg Deripaska și Nathaniel Rotschild

Rotschild ar avea chiar legături prietenești cu Deripaska, cei doi călătorind des împreună pe iahturi de lux sau în avioane private și afișându-se la mai multe dineuri, inclusiv la forumul economic de la Davos.

O altă poză în care Rotschild și Deripaska sunt surprinși împreună

Presa britanică ridică semne de întrebare și în legătură cu averea lui Rotschild. Deși avea la un moment dat o avere estimată la un miliard de lire sterline, ulterior acesta ar fi avut probleme financiare, mai ales după ce un fond de investiții de-al său a pierdut cea mai mare parte din bani.

Cine este Oleg Deripaska

Oleg Deripaska este în prezent unul dintre cei mai controversați oligarhi ruși, el aflându-se în relații foarte apropiate cu președintele Vladimir Putin. Deripaska se află în lista oligarhilor ruși cu sancțiuni în SUA. El a avut legături şi cu Paul Manafort, fostul director de campanie electorală al lui Donald Trump. Manafort a recunoscut în septembrie 2018 că a influenţat martori şi a complotat împotriva SUA, dar preşedintele american şi Rusia neagă că ar fi avut vreo înţelegere secretă.

Deripaska controlează compania Rusal, care este cel mai mare producător de aluminiu din lume. Oligarhul a devenit cunoscut în special datorită unui episod petrecut în 2009, când Rusal se afla în pragul falimentului, urmând să disponibilizeze mii de angajați. Atunci la companie a venit chiar Vladimir Putin, care i-a obligat pe toți, în fața sa, să semneze un document prin care se angajau ca activitățile companiei să continue și nimeni să nu fie concediat.

Ulterior Deripaska și Putin au fost acuzați că scena a fost una pusă la cale pentru a-i crea imagine lui Putin.