ALERTĂ MAXIMĂ: REGIMUL VECHI la CURTEA CONSTITUȚIONALĂ. Pentru cine este pregătită BÂTA POLITICĂ ?

Cozer A

După ce a propus și Guvernul pentru judecătorii la Curtea Constituțională, mă întreb dacă puterea asta își dă cu stângul în dreptul din naivitate și necunoaștere sau chiar conștient o comite…

Pentru că după ce a lăsat pe seama CSM-ului să trimită acolo doi oameni asupra cărora nu există niciun dubiu că-s ai fostului regim, după ce la Parlament sunt desemnați doi „reformatori” veritabili ai sistemului, unul cu 11 ani în ministerul Justiției și celălalt cu 5, a venit timpul să ne cam năucească și comisia Guvernului.

După ce au exclus-o pe Domnica Manole pentru „incompatibilitate”, iată că cei de la Guvern nu au nicio problemă cu Eduard Serbenco, slujitor fidel al regimului în ultimii 4 ani la Ministerul Justiției, în calitate de viceministru, iar apoi secretar de stat.

Dacă aveți vreun dubiu asupra servilismului acestui om, luați înregistrările ședințelor Parlamentului din legislatura precedentă și vedeți ce proiecte a promovat acolo și cu cât patos o făcea.

Și ca să ne năucească și mai tare, printre cei propuși e deja și celebrul Vladimir Grosu, pe care și Parlamentul ni l-a servit drept mare profesionist în domeniu…

E adevărat că sunt și alte două propuneri, care cel puțin la prima vedere par mai decente.

Dacă se merge în ordinea propunerilor, avem așa:

Ababei (CSM – confirmat) – Din sistem și vechiul regim;
Țurcan (CSM – confirmat ) – Din sistem și vechiul regim;
Eșanu (Parlament) – Din sistem și vechiul regim;
Grosu (Parlament și primul supleant la Guvern) – Din sistem și vechiul regim;
Șova (Guvern) – Pare cea mai adecvată candidatură din toată lista asta;
Serbenco (Guvern) – Din sistem și vechiul regim.