O ÎNTREBARE GUVERNULUI SANDU: Când se va pune capăt celei mai mari scheme ilicite din Republica Moldova prin care un offshore al oligarhului Vladimir Plahotniuc și un offshore al separatiștilor transnistreni vămuiesc împreună energia electrică cumpărată de peste Nistru

Sandu Maia

VALERIU MUNTEANU

Fapte, nu vorbe – nimiciți cea mai mare schemă de corupție oligarhică !

Primul ministru Maia Sandu a declarat la întâlnirea cu reprezentanții patronatelor din Republica Moldova că: “Acum muncim pentru a elimina toate schemele de corupție instituite de fostul regim, prin care se fura din banul public.”.

Vice-premierul Andrei Năstase a cerut și el organelor de forță la o conferință de presă la MAI “toleranță zero față de orice scheme ilicite care au existat pe teritoriul Republicii Moldova. Aceste scheme trebuie descoperite și cei care au secătuit țara de bani să fie trași la răspundere”.

În acest context, Uniunea Salvați Basarabia le cere insistent și repetat liderilor ACUM să pună capăt celei mai mari scheme ilicite din Republica Moldova, aceea prin care un offshore al oligarhului Vladimir Plahotniuc și un offshore al separatiștilor transnistreni vămuiesc împreună energia electrică cumpărată de peste Nistru. După două luni de la instalarea noii puteri Plahotniuc (sau poate deja Dodon) scoate și acum bani din buzunarele moldovenilor.

În caz contrar, înseamnă că păstrarea acestei scheme de corupție face parte din anexa secretă la acordul dintre PAS, PPDA și PSRM și garantat de vicepremierul rus Dmitrii Kozak. Până acum nu s-a nimicit nicio schemă de corupție, iar așa-zisa dezoligarhizare nu a însemnat altceva decât dodonizare, înlocuirea oamenilor lui Vladimir Plahotniuc cu cei ai lui Igor Dodon.