ȘTIREA ZILEI: Cum se reformează JUSTIȚIA la CHIȘINĂU? Magistrata BULGAC care l-a ajutat pe Plahotniuc să obțină cafeneaua GUGUȚĂ din CHIȘINĂU, a fost desemnată președinte interimar al Curții de Apel Chișinău

Bulgac

Dorin Chirtoaca

Cu PG, CNA si CC ne-am lamurit. Fara oameni de-ai lui Plahotniuc si Dodon nu s-a putut. Altii, care nu au colaborat sub nicio forma cu Plahotniuc, nu au trecut “filtrele”. ACUM a venit si randul Curtii de Apel.

Dorin chirtoaca

Va amintesc, ca in anul 2014, am introdus personal in acea decizie din 23 decembrie a CMC, restrictiile cu privire la “Guguta”: nu privatizarii terenului aferent si nu oricarei constructii mai inalta decat actuala si mai mare ca perimetru. Motivul este simplu: Legea cu prvire la spatiile verzi nu permite noco privatizarea si nici 13 sau 16 etaje. Hotarele parcului, au fost aprobate la cererea mea, de asemenea printr-o decizie a CMC si au fost inregistrate la Cadastru. Cafeneaua “Guguta” este in parc.

Cine l-a ajutat pe Plahotniuc sa obtina ceea ce nu a putut obtine de la mine? Corect – doamna Bulgac. Si ACUM cine o rasplateste cu promovarea la functia de presedinte interimar al Curtii de Apel, la fel ca Robu, robul hotilor, la Procuratura?!

Puneti-i in functii deja pe Candu, Filip, Tutu, Sirbu si chiar pe Plahotniuc, nu mai ocoliti atata, ca pierdeti vremea

____________________________________________________________

Magistrata Lidia Bulgac, care a făcut parte din completul de judecată ce a dat undă verde pentru construcția unui bloc cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță, a fost desemnată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să asigure interimatul funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău, după expirarea mandatului lui Ion Pleșca. Decizia a fost luată în ședința de marți a CSM.

Lidia Bulgac este judecătoare din 1993. În 2007, i s-a decernat Diploma de onoare a CSM, iar în martie 2018, – titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”, care se acordă pentru „devotamentul faţă de sistemul judiciar”, în semn de „stimulare morală a muncii îndelungate a judecătorului şi a devotamentului lui faţă de profesia aleasă”.

Împreună cu Silvia Gârbu și Grigore Dașchevici, Lidia Bulgac a luat decizia de a permite privatizareaterenului din Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” unde se află cafeneaua Guguță companiei de contrucții Regata Imobiliare, succesoare în drepturi a Finpar Invest, firmă afiliată ex-liderului democraților, Vlad Plahotniuc. Instanța, prin decizia din 7 iunie 2018, a lăsat în vigoare dreptul companiei de a construi un imobil cu 13 etaje pe teritoriul parcului. Magistrații au respins demersul Consiliului Municipal Chișinău și al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor prin care se solicita interzicerea construcției. Instanța a admis pretenția reclamantului ÎCS Regata Imobiliare și a anulat sintagma „fără drepturi de privatizare” din pct.1 al Deciziei Consiliului municipal Chișinău nr.11/35 din 23 decembrie 2014.

Cafeneaua „Guguţă” a intrat în pose­sia fir­mei Fin­par Invest în 2009, în urma unei tranzacții dubioase. Și atunci CMC a încercat să-și întoarcă pro­pri­e­ta­tea şi a cerut instanţei de jude­cată anu­la­rea contrac­te­lor de vânzare-cumpărare. Decizia prin care Fin­par Invest putea ridica un hotel cu 15 etaje în centrul Chişinăului a fost emisă de Judecătoria sectorului Centru pe 30 decem­brie 2015. Magistraţii însă interziceau privatizarea terenului din Parcul „Ştefan cel Mare și Sfânt”, unde este amplasată cafeneaua „Guguţă”. Subiectul a provocat reacţii aprinse în societate, mai mulţi activişti protestând împotriva deciziei. Hotărârea primei instanţe a fost ata­cată de repre­zen­tanţii Con­si­li­u­lui Muni­ci­pal Chi­şi­nău (CMC) şi ai Agenţiei de Inspec­tare şi Res­ta­u­rare a Monu­men­te­lor.

Mariana Colun
https://anticoruptie.md/ro/stiri/magistrata-care-a-permis-constructia-unui-bloc-cu-13-etaje-in-locul-cafenelei-guguta-desemnata-presedinte-interimar-al-curtii-de-apel-chisinau?fbclid=IwAR26G86EN_pyrxr-Z-MvCspgmY-xST72AcwOWQgmEWz8ecRkOb3PpuOs6-E