PARADA CONCURSURILOR DEMOCRATCE la CHIȘINĂU. Ce spune Președintele DODON despre concursurile ALIANȚEI PSRM-ACUM

Concurs CC

Împreună cu moderatoarea Iulia Fiodorova, se dezbat mai multe subiecte de actualitate, inclusiv pașii întreprinși de noua guvernare pentru dezoligarhizarea statului, „pactul de neagresiune” înainte de alegerile locale, relansarea dialogului cu partenerii externi și multe alte chestiuni de importanță majoră.

Dorin Chirtoacă

Dodon cu Plahotniuc au impartit justitia din nou, iar ACUM a legalizat acest aranjament murdar, asigurand „transparenta” procesului, „integritate” si „meritocratie”. Toti tac…

Ceea ce am spus saptamana trecuta, dar nu am fost auzit, s-a confirmat ACUM:

1. Blocul ACUM a recunoscut ca, concursurile pentru CC, CNA, PG au fost aranjate.

2. Din tabel se vede clar aranjamentul PSRM cu PD in ceea ce il priveste pe Flocea. Modul
celor de la PSRM de promovare a lui Flocea, Turcan, Bolea, Dolinta, Bolea, Novac de la PSRM, prin acordarea de catre acestia a punctajului exclusiv maxim, arata cat de primitivi sunt. Sirbu si Cebotari de la PD, au facut la fel, doar ca au incercat sa mascheze cat de cat, promovarea lui Flocea.

3. Concursurile, fiind un aranjament cinic intre PSRM si PD, sunt de fapt o batjocura si o tradare a sperantelor electoratului. ACUM aceasta tradare sta la temelia actului de guvenrare. Nu ati avut curajul sa puneti piciorul in prag in fata aliantei ascunse dintre PSRM si PD. Acceptarea acestor aranjamente inseamna complicitate la noile intelegeri dintre Dodon si Plahotniuc.

ACUM, pentru ce vreti sa guvernati alaturi de Dodon si PlahotniucX , alaturi de PSRM si PD cate au facut aranjamentul pe justitie si vor face mai departe in orice domeniu in care le vor afectate interesele?

Stiti ca daca dreptate nu e, nimic nu e?
Intelegeti ca ati avut rolul unor idioti utili?

Chiar daca Litvinenco, Plangau si Groza notau cu zero puncte pe Flocea, el oricum castiga le baza intelegerii PSRM – PDM.

Link la promisiunile ACUM pe Justitie: https://acum.md/acum-11-masuri-in-domeniul-justitiei-si-lu…/

In imagini: promisiunile electorale versus rezultat.

Justificarile lui Litvinemco le gasiti aici: https://www.facebook.com/100015463279463/posts/593372757854828?s=100009243059678&sfns=mo

Presa, societatea civila, toti au tacut si tac, cu 2-3 exceptii. Asa au tacut si in 2013, cand s-a furat miliardul…

Alegeri parlamentare anticipate!

VALERIU MUNTEANU:
Igor Dodon a declarat la o emisiune TV că multe dintre concursurile de angajare pe care le-au făcut autoritățile în ultima perioadă sunt doar de ochii lumii, președintele informal al PSRM consideră că aceste concursuri se organizează doar pentru ca noua guvernare „să arate frumos în fața partenerilor externi.”.

Deci Igor Dodon recunoaște, fără scrupule, că concursurile realizate la Parlament au fost mimate, iar „câștigătorii” acestor simulacre au fost de fapt rezultatul unor înțelegeri ascunse între componentele coaliției de guvernare. Exact ca pe timpul AIE 1, AIE 2 și AIE 3.

Deci unitățile de măsură au rămas același ca pe timpul AIE-lor – principii, valori, algoritm, partajare, pârghii, după care vin înțelegeri ascunse, scheme, corupție, mizerie, minciună. Iar în societate apare și se instaurează

Dodon: „De ce să faci concursuri doar pentru a încerca să arăți bine în fața donatorilor externi?”

reședintele țării Igor Dodon este de părere că multe dintre concursurile de angajare pe care le-au făcut autoritățile în ultima perioadă sunt doar de ochii lumii. Dodon crede că acestea se organizează doar pentru ca noua guvernare să arate frumos în fața partenerilor externi. Șeful statului s-a referit în special la concursul de selectare a celor doi judecători constituționali, organizat de Legislativ.

„După lege, Parlamentul nu este obligat să organizeze concursuri, ca să fie clar. Cei din majoritatea parlamentară puteau pur și simplu să se înțeleagă între ei și să ia o decizie politică (…). Eu nu sunt împotriva faptului ca totul să fie public și transparent, dar să faci concursuri doar pentru a încerca să arăți frumos în fața donatorilor externi? Eu cred că acest lucru e de prisos. Trebuie ca deciziile să fie luate repede pentru că poporul așteaptă asta. Poporul nu așteaptă coffee-break-uri și concursuri, dar decizii concrete și mișcarea lucrurilor”, a declarat Igor Dodon la emisiunea Glavnyi Vopros de la postul NTV Moldova.

Parlamentul a organizat concurs de selectare a două candidaturi la funcția de judecători constituționali. Câștigători ai concursului au fost desemnați candidații Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu. Totuși, o decizie finală privind numirea acestor candidați în funcțiile de judecători constituționali nu a fost luată deocamdată de membrii Legislativului

CENUȘĂ către deputații din ACUM: Voi ați contribuit ca CNA-ul să fie controlat de Socialiști

„Voi legea procuraturii ati modificat-o ca sa puteti alege un procuror general care va place. De ce nu ati modificat legea privind CNA ca directorul sa fie ales altfel, stiind bine ca aveti doar 2 oameni in Comisia parlamentara in cauza?”, este de părere analistul politic Dionis Cenușă.

 Argumentele tale nu suna deloc convingator. Orice ati spune, voi ati contribuit la aceea ca CNA-ul sa fie controlat de catre Socialisti.

Litvinenco îi crede pe moldoveni proști? Deputatul publică un tabel cu notele oferite în „concursul” la funcția de șef al CNA „câștigat” de consilierul lui Dodon

Mi s-a solicitat publicarea tabelului centralizator al punctajelor oferite de fiecare membru al comisiei în cazul concursului pentru șefia CNA.

În lumina principiului transparenței care este la baza oricărui concurs, îl vedeți mai jos (versiunea de lucru). Interviurile cu toți cei 9 candidați sunt publice, conceptele de management și dezvoltare instituțională la fel, deci fiecare poate face concluziile proprii, scrie deputatul din blocul ACUM Sergiu Litvinenco.

Legat de cele două concursuri desfășurate, dar și de concursuri în general.

1) Un concurs organizat și desfășurat de o comisie ai cărei membri au apartenență politică și, mai mult decât atât, au o cotă proporțională din punct de vedere numeric, este a priori discutabil sub aspectul rezultatelor acestuia. Or, în astfel de cazuri, e mare probabilitatea că se vor găsi membri ai comisiei care vor acorda punctaje nu în funcție de prestația candidaților raportată la criteriile stabilite, ci în funcție de ”tema pentru acasă” cu care au venit la acest concurs. În cazul CNA, însăși legea este cea care spune ca recrutarea o organizează Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului – o comisie unde membrii acesteia reprezintă partide politice și în care Blocul ACUM este reprezentat de doar 2 membri din numărul total de 9 membri. (N. red. – Consilierul lui Igor Dodon, Flocea, a fost votat în Parlament de majoritatea deputaților, inclusiv de cei din blocul ACUM, inclusiv de Sergiu Litvinenco)

2) Un concurs real și autentic este doar atunci când, pe de o parte, criteriile de evaluare sunt clare și în măsură să conducă la aplicarea ca atare a principiului meritocrației, iar, pe de altă parte, membrii comisiei – ”judecătorii” – sunt persoane în raport cu care nu există dubii că ar fi părtinitori în sensul de a lua partea cuiva (și, pe cale de consecință, evaluează candidații în mod obiectiv).

3) În ceea ce mă privește, voi susține în continuare doar concursurile cu toate precondițiile menționate – fie le facem așa cum trebuie, fie se fac numiri cu asumări politice cu toate consecințele și riscurile ce decurg de aici. Un ”concurs”, dar cu ”teme de acasă” pentru membrii comisiei de concurs, nu trebuie să mai meargă. (N. red. – ?)

timpul.md

Dodon: „De ce să faci concursuri doar pentru a încerca să arăți bine în fața donatorilor externi?”