De ce Doamna Ministru al Justiției OLESEA STAMATE ar trebui să-și dea DEMISIA?

sTAMATE oLESEA

ȘTEFAN GLIGOR: Repet CSM in actuala componenta nu are dreptul etic si juridic sa desemneze judecatori la Curtea Constitutionala si sa exercite orice alte atributii prevazute de lege.
De ce?
Pentru ca declaratia cu privire la caracterul capturat al institutiilor statului vizeaza in primul rand justitia si inclusiv acest CSM care a executat indicatiile lui Plahotniuc si PD.
Nu concursuri trebuie sa organizeze, acesti oameni mai intai trebui investigati prin prisma coparticiparii in grupul criminal organizat de Plahotniuc si in vederea stabilirii rolului individual al acestora la uzurparea puterii in stat.
Faptul ca coalitia PSRM-ACUM din Parlament, Prim-ministrul Maia Sandu, Ministrul de Interne Andrei Nastase si Olesea Stamate in calitatea sa de „Ministru al Justitiei” nu inteleg gravitatea situatiei si nu au actionat legislativ, in PRIMUL rand in sensul revocarii membrilor CSM si organizari alegerilor pentru formarea noii componente al acestui organ, vorbeste despre cat de superficial abordeaza subiectul.
Acum despre ministra justitiei.
Voi lasa la o parte ca Stamate este o persoana care nu a avut si nu are nici o treaba cu justitia fiind expert in achizitii publice, ca a fost numita pe principiul „nu am gasit pe altcineva”.. acestea sunt riscuri politice si de imagine pe care si le-au asumat politicienii care au decis s-o faca ministru. Acum ma intereseaza altceva.
Ieri noaptea tarziu, pe facebook, „ministra” a binevoit sa ne comunice ca nu poate fi prezenta la sedinta de azi a CSM (fara a comunica motivul oficial, mi-a zis cineva ca e plecata in concediu) si in loc sa le ceara demisia si supendarea concursului pina la formarea noului CSM – a tinut sa le dea „colegilor” din CSM un sir de recomandari pentru cine sa voteze sau sa nu voteze la CC.
In lista celor pe care le considera nepotriviti de a fi alesi in Curtea Constitutionala o mentioneaza pe Domnica Manole si pe Tatiana Raducanu.
Stiam de la bun inceput ca Domnica Manole nu este agreata de actuala majoritate si i-am spus de la bun inceput Dnei Manole ca are putine sanse cu actuala putere sa ajunga la CC. Va aduc aminte ca Manole a fost unul din putinii, daca nu singurul judecator care NU a executat indicatiile venite de la Plahotniuc si a dat o hotarare in interesul poporului. Cu toate acestea nu am fost mirat sa vad pozitia lui Stamate fata de Manole, o pozitie dealtfel absolut mediocra si previzibila. Daca are obiectii fata de activitatea profesionala a lui Manole trebuia sa spuna asta si nu sa faca trimiteri la alte concursuri unde dna Manole nu a trecut.
Ce m-a surprins cu adevarat este modul in care a fost tratata Tatiana Raducanu, judecator si ex-membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Doamna Raducanu a facut fata SINGURA patru ani intereselor lui Plahotniuc in Consiliul Superior al Magistraturii.
A fost UNICA voce ferma in fosta componenta a CSM care s-a opus deschis si dur promovarilor dictate de Plahotniuc si apropiatii lui. Cum de a indraznit sa o vizeze pe Raducanu aceasta „ministra”?
Nu stiu.
Ce a facut Olesea este o injustitie si iresponsabilitate. A dat dovada de incompetenta. Nu intelege esenta termenului „meritocratie”.
De ce indrazneste sa loveasca in acei putini care au stat in fata regimului?
Probabil pentru ca face parte din acei cateva sute de mii care au stat la cald si nu s-au deranjat prea mult cand tara se dadea de-a rostogolu, mai semna cate o declaratie colectiva si cam atat. In opinia mea este o numire care va costa actuala guvernare scump, iar pe noi inzecit.
Si inca ceva vreau sa va spun. Daca se adevereste ca „ministra” a absentat de la sedinta CSM, la care astazi se ia o decizie cruciala pentru statul de drept si securitatea nationala a RM, pe motiv de gen „concediu” sau „probleme personale” – in opinia mea este obligata sa-si dea demisia.