VIDEO-EXPLOZIV: De ce nu l-a votat deputatul OCTAVIAN ȚÎCU pe Directorul CNA, RUSLAN FLOCEA, un apropiat al Președintelui DODON ?

Țîcu Octavian

VIDEO. Ţîcu către Flocea: Cum este posibil ca un absolvent al Academiei de Poliţie A. I. Cuza din Bucureşti să ajungă secretar al Aparatului preşedintelui Dodon

Deputatul Octavin Ţîcu de la tribuna Parlamentului şi-a motivat decizia de a nu-l vota pe Ruslan Flocea în funcţia de director general al Centrului Naţional Anticorupţie, spunând că fiind etnic român nu poate accepta ca un absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti să ajungă secretar al Aparatului al preşedintelui Dodon. Deputatul s-a mai întrebat de ce a fost nevoie tocmai de acest om, ştiind că este apropiat preşedintelui Igor Dodon.

„Noi nu trebuie să prostim pe nimeni acum, eu vreau să întreb Partidul Socialiştilor de ce a fost nevoie tocmai de acest om, ştim foarte bine că este apropiat preşedintelui Igor Dodon, chiar frica este atât de mare încât nu s-a putut organiza un concurs cinstit, onest, era o chestie atât de elementară în care să dispară aceste discuţii.

Eu am venit să spun că nu voi vota candidatura domnului Flocea din două motive:

1.Dintr-un motiv al intelectualului care şi-a asumat întotdeauna această luptă pentru un stat de drept şi pentru reguli de democraţie foarte clare, de această afiliere în domeniul justiţie nu vreau să îmi asum nicio responsabilitate. Am votat cu ochii închişi un procuror general interimar care nu l-am văzut nici în Parlament măcar, şi dau dreptate deputaţilor democraţi. Mă bucur că domnul Flocea a avut acest curaj şi a venit.

2.Eu pentru Flocea nu voi vota ca etnic român al acestei ţări. Eu v-am studiat dosarul foarte bine, şi mă întreb şi vă întreb şi pe dvs: Cum este posibil ca un absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti să ajungă secretar al Aparatului preşedintelui Dodon? O întrebare fundamentală care unora li se pare foarte banală, dar pentru mine este o chestiune fundamentală de loialitate. Lipsă de respect faţă de contribuabilul român, faţă de Alma Mater, faţă de Guvernul român,” a spus depuatul de la  tribuna Parlamentului.

Ţîcu i-a urat succes candidatului la şefia CNA, ”să mă faceţi să regret pentru faptul că nu v-am votat prin acţiunile pe care o să le întreprindeţi, pornind şi de la modelul DNA românesc care s-a făcut remarcabil în întreaga Europă.”

Astăzi Ruslan Flocea, a fost numit în funcţia de director general al Centrului Naţional Anticorupţie, cu votul a 72 de deputaţi (din totalul de 78 prezenţi la şedinţă) din blocul ACUM, PSRM, Partidul ŞOR şi PDM.