De ce INSTANȚA de JUDECATĂ tergiversează dosarul de interdicție al lui GEORGE SIMION ? Deputații LILIAN CARP și IURIE RENIȚĂ vor cere anularea interdicției aplicate cetățeanului ROMÂN, liderului unionist George Simion

George Simion_alegerile europarlamentare1

Unirea-Odip cere anularea interdicţiei lui George Simion de a intra în Republica Moldova

Ne exprimăm aprecierea și recunoștința pentru gestul deputaților Carp Lilian și Iurie Reniță în legătură cu manifestația din fața Parlamentul Republicii Moldova prin care am cerut anularea interdicției aplicate liderului unionist George Simion!

Avem încrederea și certitudinea că vom reuși să avem o victorie cu ajutorul deputaților care au promis să sesizeze organele de drept și să rezolve prin mijloace legale această nedreptate!

Zeci de membri ai Asociaţiei Unirea-Odip au scandat astăzi în faţa Parlamentului, pentru a cere anularea interdicţiei aplicată lui George Simion, de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. În faţa protestatarilor au venit doi parlamentari din Blocul „ACUM”, care le-au promis că vor încerca să soluţioneze problema în conformitate cu legea.

După ce au protestat la Ministerul de Interne şi la SIS, protestatarii au venit şi în faţa Parlamentului pentru a cere deputaţilor să se facă dreptate.

Reprezentanţii Asociaţiei Unirea-Odip au depus şi o petiţie la secretariatul Parlamentului.

În urmă cu două săptămâni, două partide şi două Asociaţii Obşteşti unioniste au semnat o petiţie către Ministerul de Interne în care au cerut anularea interdicţiei impuse lui George Simion. Biroul pentru Migraţie şi Azil a precizat că decizia poate fi anulată doar de către instanţa de judecată.

Reamintim că la 1 octombrie 2018, George Simion a primit intedicţie de a intra în Republica Moldova pe o perioada de cinci ani. Măsura a fost impusă de Biroul pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, instituţie subordonată Ministerului de Interne.