O ÎNTREBAE pentru PRIM-MINISTRUL MAIA SANDU: De ce nu se abrogă legea prin care miliardul furat din sistemul bancar al țării a fost pus pe seama cetățenilor

Cozer A

Și totuși, ce-i cu „legea miliardului”?

Eu înțeleg că „Harvard”, „hipsterism”, „angajamente FMI”, dar bugetul aruncă anual 800 de milioane de lei, bani uriași pentru o economie ca cea a Republicii Moldova.

Cu 800 de milioane de lei anual, noi în 3 ani putem să reabilităm total traseul Chișinău – Leușeni și să-i mai facem cel puțin o bandă de circulație, atât de necesară.

Cu acești bani puteam să majorăm substanțial salariile medicilor, domeniul cel mai critic astăzi în Republica Moldova, în condițiile în care majoritatea absolută a absolvenților buni pleacă, iar cei mai vechi se duc și ei prin Europa.

Și câte și mai câte se pot face.

Măi, dragi guvernanți, voi doar promiteați că imediat după ce veniți la putere anulați această lege nedreaptă. E vorba de 25 de miliarde de lei, 800 de milioane anual, o dobândă absolut inexplicabilă de 5%.

Dacă nu este posibil să fie anulată această lege, ieșiți public și explicați de ce. Dar nu încercați s-o suciți atâta și să dați vina pe alții.