DORIN CHIRTOACĂ: Irina Vlah, sub coordonarea lui Plahotniuc, a plecat din PCRM și a ajuns Bascan al Gagăuziei. Ce faceți MAIA SANDU ? Ce este, de fapt, GĂGĂUZIA ?

Chirtoacă

Irina Vlah, in anul 2008, fiind deputat PCRM, a propus in Parlament, impreuna cu V. Vitiuc si A. Zagorodnii, privatizarea pentru Plahotniuc, a: Hotelului „Codru”, „Air Moldova”, „Cafeneaua Parlamentului”.

ASTAZI, toate trei, sunt in proprietatea lui Plahotniuc, evident, deloc intamplator. Prejudiciul adus RM numai din cauza privatizarii hotelului „Codru” cu 50 milioane lei, este de 150 milioane lei, cel putin, impreuna cu celelalte doua, prejudiciul se ridica la miliarde.

Greceanii si Dodon, la cererea lui Voronin, au asigurat tot procesul se privatizare a hotelului „Codru”. Vitiuc si Zagorodnii astazi sunt la PDM. In anul 2014, Vlah, sub coordonarea lui Plahotniuc, a plecat din PCRM (la fel cum au plecat anterior si Dodon, Greceanii, Abramciuc etc), si a ajuns Bascan al Gagauziei.

Pe 29 septembrie 2008, patru deputati PCRM, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Irina Vlah si Gheorghe Popa inregistreaza un proiect de lege, privind modificarea Legea nr.121-XVI din 04 mai 2007, pentru aprobarea spre privatizare, a: “Air Moldova”, Hotelul “Codru”, Î.S. “Cafeneaua Parlamentului”.

Link-uri de pe site-ul Parlamentului aici:
http://old.parlament.md/download/drafts/ro/2797.2008.doc
si aici:
http://old.parlament.md/…/l…/october2008/224-XVI-30.10.2008/

Maia Sandu, de ce este necesar sa apareti alaturi si sa faceti publicitate complicilor lui Plahotniuc, in hotiile pe care le-a facut, corupandu-i si platindu-le, evident, bani. Intelegeti ca, indirect, fara sa vreti, dar deveniti agent electoral al lui Dodon?

Drapelul Rusiei, discursurile toate in limba rusa, toate acestea sunt deja campanie electorala, pentru Dodon la prezidentiale, ceea ce este inadmisibil. Impresia care se doreste a fi creata este ca pe vremea URSS:
ca moldovenii in RM, desi sunt majoritari ca numar, sunt minoritari ca importanta.

PL condamna ipocrizia conducerii RM, care anunta sloganul: „Fara geopolitica!”, incalcandu-l a doua zi, prin prezenta si discursurile fariseile ale politicienilor din linia intai a Rusiei, invitati de ei la evenimentele din RM.

Kosaciov a declarat ca RM incepe sa-si recapete suveranitatea, fara sa tina cont ca armata de ocupatie a Rusie se gaseste in continuare pe teritoriul RM, suveranitatea RM fiind imposibil de realizat pana cand armata rusa nu va parasi teritoriul RM.

Dodon, Greceanii, Vlah, Vitiuc, Zagorodnii si multi alti folosesc politica pentru a nu raspunde penal. Ei nu trebuie acoperiti, ei trebuie demascati si trasi la raspundere.

Este posibil ca imaginea să conţină: text
Este posibil ca imaginea să conţină: 11 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, mulţime şi în aer liber

🆘Ce este Găgăuzia, explicație clară❗️

1️⃣În 89-90 în tot spațiul Sovietic creșteau tendințele de eliberare a popoarelor de sub jugul de ocupație sovietică. Frontul Popular din Basarabia cerea independența față de URSS, limbă română, drapel tricolor și ReUnirea cu România.
Pe acest fundal, Găgăuzia desfășoară un referendum ilegal în 1991 și decide în unanimitate să rămânem în continuare parte a URSS.

2️⃣Pe 19 august 1991- Găgăuzia se auto-proclamă stat independent, înaintea Republicii Moldova (27 august). În septembrie 1991 – Transnistria se auto-proclamă stat independent. Are loc ruperea Republicii Moldova în bucați la indicația Rusiei. În joc sunt Transnistria și Găgăuzia.

3️⃣Pe 2 martie 1992 – trupele Ruse ale Armatei a 14-a condusă de Generalul Lebed luptă împotriva Republicii Moldova și ocupă o parte a teritoriului Republicii Moldova, omorând câteva sute de moldoveni care luptă pentru apărarea integrității teritoriale și suveranității. În Găgăuzia se naște grupul Gagauz Halkî – asociație extremistă care se înarmează și pregătește rebeliuni armate în teritoriu.

4️⃣Pe 21 iulie 1992 – Președintele Mircea Snegur semnează acordul de încetare a focului cu Rusia! Se pune în discuție rezolvarea problemei prin Federalizare cu 3 parți componente – Republica Moldova, Transnistria și Găgăuzia.

5️⃣În 1994, Președintele Snegur propune Transnistriei și Găgăuziei autonomia teritorială în schimbul revenirii în legalitate a acestor teritorii. Transnistria refuză și declară că acceptă doar Federalizarea. Găgăuzia acceptă și obține dreptul de a ieși din componența Republicii Moldova dacă aceasta se va uni cu România sau dacă se va integra în UE.

6️⃣Pe 31 octombrie 1995 se votează legea privind limbile oficale în Găgăuzia – rusă, găgăuză și moldovenească (română, dar cu presiunea Rusiei nu se recunoaște acest lucru)

7️⃣Sloganul de campanie a Irinei Vlah (Conducătoarea Găgăuziei) – Să fim alături de Rusia este în puterile noastre.
Vlah spune că nu recunoaște legea privind combaterea propagandei TV și că posturile TV din Rusia vor continua să funcționeze în Găgăuzia, orice ar adopta Parlamentul RM.

8️⃣Vlah – candidat cică independent – este susținut masiv de Dodon și Partidul Socialiștilor – cu bani, presă și panouri publicitare. Alegerile nu ating pragul legal de 51%, având o prezență de 50,3%. Totuși alegerile sunt validate și Vlah obține 91% din voturile valabil exprimate.

9️⃣La ceremonia de inaugurare se vorbește doar în limba rusă, inclusiv Prim-ministrul Maia Sandu vorbește în rusă și o felicită pe Vlah cu victoria obținută. La această inaugurare au venit oficiali din Rusia care au ținut să afișeze pe scena imensă drapelul Rusiei – simbol al ocupației, războiului și separatismului teritorial.

🔟Trageți concluzii, pentru cine joacă Irina Vlah și Găgăuzia!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi text