SE SPALĂ IMAGINEA lui FILAT. Va fi eliberat fostul PRIM-MINISTRU corupt care lua mită de la ILAN ȘOR ?

Andrei Țurcanu

– apă (călduță) de ploaie la TV 8!
Concluzia: îl spălăm ACUM pe Filat, apoi ne spălăm pe mâini și uităm de miliard.

Cutia Neagră cu Mariana Rata. Episodul 2 al interviului EXCLUSIV cu Vlad Filat din Penitenciarul nr. 13. 🕵️‍♂️ Fostul prim-ministru spune despre vizita ex-președintelui PDM Vlad Plahotniuc la penitenciar și vorbește în premieră despre mai multe târguri politice înainte de a fi arestat.

 

Dan Nicu

 La TV8 a avut loc o primă tentativă serioasă de spălare a imaginii banditului Vladimir Filat. Se mizează pe faptul că moldovenii au memorie scurtă. Eu însă aş vrea să subliniez că un individ care e în stare să-şi proiecteze în creier şi apoi să verbalizeze expresia „У вас в Оргееве бабы рожают без ебли” în dialog cu banditul Ilan Şor, care-l alimenta cu bani, cadouri şi spaţiu locativ pentru sex, merită să fie dispreţuit în continuare de întreaga societate, şi pentru dimensiunile furturilor din avuţia publică, din banii noştri ai tuturor, merită să putrezească în închisoare pe viaţă.

Valeriu Munteanu

Am avut răbdarea să privesc toată emisiunea de la TV8 cu Vladimir Filat și mare mi-a fost dezamăgirea, pentru că și după aproape patru ani de la întemnițare, acesta încă bate apa în piuă, vorbește cu jumătăți de măsură și cu integrame.

Spre sfârșitul emisiunii, Filat a concluzionat serios că Ilan Șor ar fi principalul beneficiar al furtului miliardului, și atunci foarte inspirat, Mariana Rață (care a avut întrebări mai pregătite decât răspunsurile scăldate ale lui Filat), l-a întrebat „chiar credeți că domnul Plahotniuc era atât de cretin ca Șor să fure sub ochii lui atât”?

Eu l-am cunoscut și studiat foarte bine pe Filat și vă pot spune cu siguranță că acesta nu este nici cretin și nici papă lapte, ca cineva să fure pe la spatele lui ceva fără ca el să înțeleagă ce se întâmplă, era foarte implicat în toate procesele și niciodată, nimeni nu s-ar fi gândit să facă ceva fară să-l ia în „доле”.

Filat și Plahotniuc au avut toată puterea spre a munci pentru binele oamenilor, dar s-au dovedit a fi niște hoți ordinari, care au furat împreună poporul, iar acum unul este la pușcărie, iar altul este și va fi toată viață fugar, iar copii vor învăța la școală că nu au fost decât niște hoți.

P.S. V. Filat a spus de câteva ori în emisiune că a fost foarte sincer. Mă îndoiesc. Întrebat despre rolul și locul fostului guvernator al BNM Dorin Drăguțan în furtul miliardului, acesta a spus că a cerut de mai multe ori, în coaliția de guvernare, demisia acestuia. Nu este adevărat. Niciodată cât am fost împreună la guvernare PLDM și/sau Filat nu au cerut demisia lui Drăguțan, care se pare că era foarte comod pentru toți actorii principali din arcul guvernamental. Dar totuși, domnul Filat are dreptate când spune că Drăguțan era coordonat politic de fostul președinte al Parlamentului Andrian Candu. Și eu am avut de multe ori impresia că atribuirea lui Drăguțan la PL era una eronată și nu înțelegeam de ce domnul președinte Ghimpu îl apără atât de patern, când toată lumea vedea că acesta este foarte loial partidului „celor trei trandafiri și un dolar”, mai ales atunci când s-a înțeles clar că Drăguțan era o figură cheie în afacerea „miliardul”.

Dan Nicu

În Republica Moldova, unele instituţii de difuzat informaţii se consideră presă şi, mai ales, presă independentă, imparţială, aflată în căutarea adevărului, aproape „revoluţionară”, cu ocazia evenimentelor din iunie, etc. Însă nu reprezintă nici pe departe aşa ceva, ci, în dulcele stil moldovenesc, sunt doar nişte grupuri de persoane care-şi execută rolul în nişte structuri mai mari de afaceri, controlate de cei care-i finanţează.

Reprezentantul unei adevărate instituţii de presă – independente în primul rând – i-ar fi pus lui Vladimir Filat următoarele întrebări:

– Cum v-aţi putut permite să discutaţi chestiuni importante cu preşedintele unui stat, şi nu orice stat ci România, cu mâna dreaptă pe telefon iar mâna stângă pe penis?

– Explicaţi-le, vă rog, telespectatorilor de ce în conversaţiile telefonice cu Ilan Şor foloseaţi expresii de tip interlop şi o mulţime de invective care contrastează dur cu imaginea de politician echilibrat pe care v-o construiaţi? Există doi Vlazi Filaţi? Vlad Filat cel profund foloseşte în vorbire cu persoanele apropiate expresii din vocabularul interlopilor?

– Este normal ca prim-ministrul în exerciţiu al unui stat, chiar fiind divorţat, să întreţină relaţii sexuale cu persoane cu reputaţie îndoielnică în vila unui personaj cel puţin dubios, Ilan Şor, asupra căruia planau şi pe atunci multe acuzaţii şi existau multe semne de întrebare?

– În situaţia în care aţi declarat că beneficiarul de bază al furtului miliardului a fost Ilan Şor, conştient fiind că între el şi Iurie Leancă există relaţii mai mult decât amicale (Şor, prieten la cataramă cu Gabriel Stati, fiul afaceristului Anatol Stati care e naşul de cununie al lui Leancă), dar şi că Leancă din 2013 „nu mai era premierul PLDM” ci reprezenta interesele lui Plahotniuc, de ce continuaţi în 2015 relaţiile prieteneşti cu Ilan Şor?

– Din toată descrierea evenimentelor din 2013-2015, venită din diferite surse, singura concluzie care să nu contrazică logica şi bunul simţ la care se poate ajunge este că aţi reprezentat una dintre verigile importante ale unei scheme agreate şi puse în practică de câteva grupuri infracţionale organizate, împreună cu oameni precum Ilan Şor, Vladimir Plahotniuc, Iurie Leancă. Aţi făcut sau nu afaceri cu Ilan Şor? Dar cu Plahotniuc? Aţi avut sau nu intermediari care să se ocupe de firmele şi companiile în care nu figura numele dumneavoastră?

Asemenea întrebări nu i s-au pus şi nu i se vor pune, nici lui, nici lui Plahotniuc, nici lui Şor, nici Ţopilor, nici nimănui altcuiva, aşa cum nu li s-au pus, la vremea lor, nici lui Snegur, Sangheli, Moţpan, Ciubuc, Diacov, Sturza (da, da), Braghiş, Voronin, Tarlev, Ostapciuc, Stepaniuc. Asemenea întrebări nu i s-au pus şi nu i se vor pune lui Dodon, Greceanîi. După un timp, nici dacă va fi cazul, asemenea întrebări nu i se vor pune Maiei Sandu, lui Andrei Năstase şi celorlalţi.

Impunitatea va continua, pentru că sursa ei nu este în calitatea sau dispoziţiile legilor sau în raporturile inter-instituţionale, ci în lipsa de curaj şi sentimentul bandiţilor că vor scăpa nepedepsiţi. Pentru că Filat nu stă după gratii pentru că aşa merită el (şi merită), ci pentru că pe Filat l-a dat în gât Plahotniuc, pentru că Filat a fost prost, arogant şi n-a vrut să se împartă, nu-i aşa? Dar dacă eşti hâtru şi te împarţi, facem treabă împreună şi scăpăm.

Iar lipsa de curaj este generată, menţinută, şi prin ameninţări, şi prin bani. Păi cum să-l întrebe Mariana Raţă ceva realmente de interes pentru public pe Filat la televiziunea controlată de bunul prieten şi tovarăş de represiune plahistă al lui Filat, Kirill Lucinschi? Mariana Raţă ştie foarte bine ce poate întreba şi ce nu poate să întrebe. Ea primeşte bani în plic pentru asta.

Republica Moldova este un cuibar.

FILAT la TV8!

Despre presa liberă și independentă:

1. Au tirajat filme cu Putin în ipostaze de salvator al națiunii și diplomat iscusit (deși se declară un post tv de opoziție și european)

2. Ani de zile au spălat imaginea unor lideri și au format opinia publică într-o singură direcție, în favoarea unor partide, acoperind minciunile lor și justificând greșelile lor. (Exact cum făcea trustul media lui Plahotniuc)

3. După schimbarea șefului penitenciarului 13, de către Guvernarea Kozak – au realizat un film de tocmai 5 ORE! cu Vlad Filat, ex-liderul PLDM aflat după gratii pentru acte de corupție și complicitate în furtul miliardului / miliardelor.

4. De remarcat că concubinul Nataliei Morari (șefa televiziunii) este Chiril Lucinschi, care a fost deputat PLDM și apropiat al lui Filat.
Iar știrile la TV8 le prezintă chiar fosta soție a lui Filat – Angela Gonța.

5. Apropo, TV8 este creat din TV7, al cărui proprietar era tot Chiril Lucinschi – concubinul Nataliei Morari.

Concluzie: se încearcă spălarea imaginii lui Filat, victimizarea lui publică pentru a pregăti eliberarea lui din pușcărie. Pentru că Guvernul Kozak, în special Maia Sandu a fost un produs media crescut de PLDM și Filat.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, interior