PUNCT de VEDERE AMERICAN: ATENȚIE la manevrele lui PUTIN în R. MOLDOVA. Ce pune la cale RUSIA ?

Steve Russel, fost președinte al Subcomitetului pentru Securitate Națională de Supraveghere și Reformă a Guvernului in camera reprezentantilor al parlamentului american scrie in editorial publicat de portalul oklahoman.com : ”Moldova este o țară mică, rar în atența comunității internaționale. Această stare de lucruri se va schimba rapid, pe măsură ce Rusia își accelerează agresivitatea asupra națiunii care deține o poziție strategică, deoarece se află în spatele Ucrainei pentru a asigura un punct de sprijin pentru Europa de Sud-Est și NATO”… ”În ciuda negărilor internaționale, agenții ruși promovează deschis dezinformarea și propaganda prin intermediul Partidului Socialiștilor, finanțat de Moscova. Aceștia folosesc masiv posturile TV, alte surse media, rețelele de socializare, manipulate nemilos, susțin și finanțează socialiștii. Manevra, dacă reușește, slăbește flancul de sud-est al NATO și sporește periculos influența Rusiei în spatele Ucrainei”.

O suprastructură cu Dodon pe post de „țar” local.

”Domino-urile stau aliniate în fața lui Putin care se pregătește să răstoarne ”vecinătatea apropiată”. Occidentul este preocupat de propriile probleme – Emanuel Macron luptă pentru supraviețuirea politică în Franța; Angela Merkel pleacă de pe scena mondială fără un succesor evident; Marea Britanie a ajuns în haos din cauza Brexitului, iar Statele Unite sunt consumate de fleacuri interne care lasă un vid în dominarea internațională și în securitatea europeană”, constată Steve Russel. Cu toate acestea, politicianul crede că situația poate fi schimbată de către forțele politice pro-europene din Republica Moldova și reiterează îndemnul către blocul ACUM și PDM să se așeze la masa de dialog și să ducă țara spre valorile și tradițiile occidentale.

https://oklahoman.com/article/5634586/point-of-view-keep-an-eye-on-moscows-moldovan-maneuver?fbclid=IwAR3bgXgjfUViQDapuR8a2jwGBzT7_FlZqvxwIZwecV3GpReutbNd9bImm4o