Ultimile luni ale lui VLAD PLAHOTNIUC la libertate. Va fi extrădat OLIGARHUL din AMERICA ?

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia îl acuză pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova,  oligarhul Vladimir Plahotniuc, că ar fi în fruntea unui sindicat al drogurilor. Conform investigației, acesta a participat la furnizarea hașișului marocan în Rusia prin Spania, relatează Cotidianul.md, citând rbk.ru.

Miercuri, 26 iunie, Departamentul de Investigație al MAI ruse a intentat o acuzație de gestionare și participare într-o grupare criminală, conform paragrafului 1 și 2 al art. 210 din Codul Penal al FR, către Vladimir Plahotniuc, unul din cei mai bogați oameni de afaceri ai Moldovei. Acesta este acuzat de 28 de cazuri de contrabandă și comercializare a drogurilor în cantități deosebit de mari. Astfel, Plahotniuc riscă condamnare cu detenție pe viață.

Inițiatorii investigației comunică că Plahotniuc este vizat într-un dosar penal privind o grupare criminală transnațională, care a organizat un canal de furnizare a hașișului din Africa de Nord, prin Uniunea Europeană, către statele CSI.

„Având posibilitatea de a influența situația politică și autoritățile guvernamentale, utilizând mijloace criminale de influență asupra celor care i se opuneau, Plahotniuc, cu scopul de a se îmbogăți, a devenit membru al unei grupări criminale din Moldova, inclusiv cu cei care se aflau în poziții superioare în lumea criminală.” afirmă reprezentanții MAI a FR.

Datele anchetei susțin că gruparea criminală a fost creată în vara lui 2012, în frunte cu Oleg Pruteanu, numit Borman, și alți membri din Moldova și Spania. MAI afirmă că legătura lui Plahotniuc cu Pruteanu și controlul sindicatului drogurilor era înlesnită de către fostul deputat moldovean Constantin Țuțu, care este, de asemenea, vizat în acest dosar.

Oligarhul, acuzat de trafic de droguri! Ce riscă