O ÎNTREBARE pentru Ministrul de Externe și integrării EUROPENE NICU POPESCU: Când li se vor retrage pașaportul diplomatic lui VLAD PLAHOTNIUC și acoliților săi?

Se cunoaște că Vlad Plajotniuc și majoritatea acoliților săi au pașapoarte diplomatice.

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a relatat public că l-a văzut săptămâna trecută pe Plahotniuc în Europa, iar ieri a precizat că era vorba de Londra.

Mai mult, în timp ce partidul confirma încă vineri seara, pe 14 iunie, că Plahotniuc a plecat din țară, Candu spune că nu crede că liderul democraților a plecat în aceeași seară.

„Nu cred. Cred că a plecat sâmbătă”, a spus Candu la „În Profunzime” de la ProTV.

„Domnul Plahotniuc e într-o locație sigură. M-am văzut la Londra cu el două zile în urmă (n.r. – marți). Dumnealui se deplasează, nu știu, nu vreau să discut locația lui. Eu înțeleg că pe voi vă interesează, dar și pe alții îi interesează care pot să-i facă un rău. Eu cunosc că a plecat sâmbătă”, a spus Candu.

Noul ministru de externe Popescu, din Guvernul Sandu, ar putea să-i retragă acestuia pașaportul diplomatic pe care îl deține, însă, acest pașaport privilegiat – nu a fost anulat nici până astăzi.  La o săptămână de la fuga oligarhului din țară – lucrurile rămân așa cum au mai fost în Moldova.