O ÎNTREBARE pentru Ministrul de Externe și integrării EUROPENE NICU POPESCU: Când li se vor retrage pașaportul diplomatic lui VLAD PLAHOTNIUC și acoliților săi?

Nicu Popescu

Se cunoaște că Vlad Plajotniuc și majoritatea acoliților săi au pașapoarte diplomatice.

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a relatat public că l-a văzut săptămâna trecută pe Plahotniuc în Europa, iar ieri a precizat că era vorba de Londra.

Mai mult, în timp ce partidul confirma încă vineri seara, pe 14 iunie, că Plahotniuc a plecat din țară, Candu spune că nu crede că liderul democraților a plecat în aceeași seară.

„Nu cred. Cred că a plecat sâmbătă”, a spus Candu la „În Profunzime” de la ProTV.

„Domnul Plahotniuc e într-o locație sigură. M-am văzut la Londra cu el două zile în urmă (n.r. – marți). Dumnealui se deplasează, nu știu, nu vreau să discut locația lui. Eu înțeleg că pe voi vă interesează, dar și pe alții îi interesează care pot să-i facă un rău. Eu cunosc că a plecat sâmbătă”, a spus Candu.

Noul ministru de externe Popescu, din Guvernul Sandu, ar putea să-i retragă acestuia pașaportul diplomatic pe care îl deține, însă, acest pașaport privilegiat – nu a fost anulat nici până astăzi.  La o săptămână de la fuga oligarhului din țară – lucrurile rămân așa cum au mai fost în Moldova.