ȘTIRE-BOMBĂ: OLIGARHUL VLAD PLAHOTNIUC a fugit la Londra prin Ucraina

Șeful Partidului Democrat din Moldova și, până de curând, stăpânul din umbră al țării, Vlad Plahotniuc, a părăsit țara vineri prin Transnistria, apoi prin Odessa și Kiev a plecat la Londra.

Acest lucru este raportat de sursele de la „Ukrainskaya Pravda” organele de securitate.

„Sâmbătă dimineață, a zburat de la Kiev la Londra”, a declarat o sursă UP.

Anterior, postul de televiziune moldovenesc tv8 a primit confirmarea din surse proprii de informare că Plahotniuc a părăsit țara cu mașina prin Transnistria și Odessa, scrie „Adevărul european”.

În noaptea de 15 iunie, serviciul de presă al Partidului Democrat a confirmat că Plahotniuc a plecat din Moldova peste hotare „pentru câteva zile la  familia sa”.

Mesajul partidului nu a specificat exact unde a mers liderul partidului politic.

La 14 iunie, imediat după anunțarea demisiei guvernului FILIP, cinci avioane charter au decolat de pe aeroportul din Chișinău. Mass-media din Moldova a sugerat că Vlad Plahotniuc a părăsit țara la unul dintre ele.

Cu toate acestea, surse ale  postului de televiziune susțin că Plakhotnyuk a părăsit Moldova nu cu avionul, ci cu mașina, imediat după adunarea consiliului politic al Partidului Democrat.

El a părăsit teritoriul Transnistriei nerecunoscute, de unde a ajuns în Odessa, unde îl aștepta un avion privat. Acest canal de informații a confirmat mai multe surse.

Familia lui Vlad Plahotniuc locuiește în Elveția.

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2019/06/15/7218253/