Operațiunea „Capul lui Plahotniuc vrem”. Cum se implică rușii!

Noul ministru de interne de la Chișinău Andrei Năstase a declarat într-un interviu că vicepremierul rus Dmitrii Kozak i-a confirmat că oligarhul Vlad Plahotniuc, liderul democraților din Republica Moldova, este dat în urmărire federală, iar în curând va fi dat și în urmărire internațională.

„Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova.

Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba.

Nu am știință de lupta între anumite grupări. Pentru mine Plahotniuc înseamnă coșmarul Moldovei din ultimii 10 ani, înseamnă criminalitate financiară și nu doar atât, este cel care a transformat Moldova în propria lui moșie, este cel care a depopulat-o. Este cel care ne-a jefuit și sărăcit țara, iar pentru toate aceste lucruri va trebui să răspundă și va răspunde. Să nu aibă nimeni nici un dubiu”, a spus Năstase într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Operațiunea „Capul lui Plahotniuc vrem”. Cum se implică rușii!