ADEVĂRUL ZILEI: Basarabia de Dăunăzi: “între Anarhie” sau “Evoluție”?

Plahotniuc duce

Incorect Politic

Cu câteva luni în urmă am abordat subiectul arenei politice basarabene după alegerile din 24 februarie.

Așadar, să ne reamintim faptul că în parlament au accedat următoarele partide: PSRM, Acum, PD și P.Șor, precum și candidații independenți.

Toate acestea au interese absolut diferite și ar fi de neimaginat faptul că se va forma o majoritatea parlamentară, alias o “coaliție”. Unii își doresc federalizarea Moldovei( https://youtu.be/5dRB_tdS2bQ – urmăriți discuția dintre liderul PD-Plahotniuc și președintele PSRM-Dodon) iar alții au înclinații europene, fiind sponsorizați de banii lui Soros (Acum).

Miza dictatorului din umbră ,Plahotniuc, era anume prezicerea de mai sus.

Absența unei majorități parlamentare ar favoriza perfect un răgaz pentru ademenirea prostimii, întru a obține mai multe voturi la alegerile anticipate pentru PD.

Ieri, însă, pe 8 iunie, s-a realizat irealizabilul.

 

Președintele Dodon convoacă de urgență o ședință și semnează decretul care îi oferă titlul de premier Maiei Sandu, liderul Acum și echivalent, oponentului său politic, care s-a și făcut populară prin faptul că nu i-a strâns mâna ceva timp în urmă, însă în ipostaza dată, denotăm încă un act ipocrit, tipic politicianismului, unde principiile se schimbă pe timp de noapte

Anarhie" sau "Evoluție

În același timp are loc ședința parlamentului care stabilește următoarea cameră de miniștri, precum și desemnează purtătorul de cuvânt al guvernului. Acest nou cabinet de miniștri, precum și majoritatea parlamentară, pe lângă propriile scopuri meschine, are interesul primordial de a detrona cleptocratul “rege”, Vlad Plahotniuc.

Acest om, până la momentul de față, controla toate pârghiile, iar acest eveniment i-a oferit o incomoditate imensă, întrucât riscă să “abdice” de pe tronul Moldovei. Evident, organele subordonate lui au acționat blitz.

Curtea Constituțională trece în ilegalitate parlamentul și noul guvern și îl suspendează pe Dodon, iar rolul de președinte i se oferă lui Pavel Filip, o păpușă ordinară de-a lui Plahotniuc. Acesta dizolvă parlamentul și stabilește data alegerilor anticipate de președinte și cele parlamentare.

Indignarea lui Plahotniuc am urmărit-o și astăzi, când însuși el, a ieșit la tribună in fața turmei de oi și și-a arătat patriotismul său, încât pe fond cânta “Casa Părintească nu se vinde” în timp ce el era ridicat în slăvi că nu a permis federalizarea țării.

Dar oare este totul așa de simplu? Nu. Parlamentul nou mai avea timp câteva zile pentru a forma o majoritate, însă chiar Curtea a acționat ilegal aici.

A făcut abuz de putere, fiind subordonată marelui nostru iubitor de țară. În esență, parlamentul este legitim, dacă ne ghidăm după constituție, insă calea îi este obstrucționată de infamul Plaha.

E greu de prezis ce va urma. Un singur lucru este ferm, puterea nu va fi cedată ușor, în continuare este o luptă aprigă pentru ea. Răspunsul se găsește in întrebarea dată: Este în stare românul de peste Prut să facă exercițiu de discernământ, sau vom trăi în continuare în iluzii ?

Anarhie" sau "Evoluție

Basarabia de Dăunăzi: “Anarhie” sau “Evoluție”?