PLAHOTNIUC și Imperiul Cleptocratic de Peste Prut

Soviet_occupation_of_Bessarabia

Scena politică basarabeană, deghizată sub mascota democrației, este alcătuită dintr-un spectru larg de partide, preponderent cele cu devize neo-marxiste. Actualitatea politică împarte cetățenii în mai multe tabere, scopul cărora este manifestarea loialității față de o oarecare grupare de criminali, supranumită – partid.

Alegerile din 24 februarie creionează situația actuală a politicianismului de peste Prut. Locurile în parlament au fost împărțite între următoarele partide –

Plahotniuc și Imperiul Cleptocratic de Peste Prut

1) Partidul Socialist (35 locuri din 101) – Obiectul de simpatizare pentru majoritatea oamenilor vârstnici, ușor manipulabili de sloganuri pragmatice, nostalgici după URSS și moldovenismul primitiv. Purtătorii adevărați ai etalonului de entitate mancurtă.

Plahotniuc și Imperiul Cleptocratic de Peste Prut

2) Partidul Democrat (30 locuri din 101) – Adevărații covărșitori ai situației actuale, urmează să vorbim mai mult despre ei.

Plahotniuc și Imperiul Cleptocratic de Peste Prut

3) Blocul ACUM (26 din 101) – Pseudo-opoziția Soroșistă. Optează deschis pentru a fi manipulați mai aspru de către UE. Au o poziție favorabilă tendințelor vestice și anihilării valorilor tradiționale.

Plahotniuc și Imperiul Cleptocratic de Peste Prut

4) Partidul ȘOR (7 din 101) – Acest Șor, în cinstea căruia este numit partidul, este formațiunea unui jidan direct din Tel Aviv, care fiind condamnat la 7 ani de închisore (CU ANI BUNI ÎN URMĂ), se plimblă la libertate, fără a-și ispăși sentința.

*

Deși tâmpla discuției de astăzi, Partidul Democrat, a obținut un procentaj decent din scrutinuri, nu-mi pot imagina că vreunul din votanții săi nu cunosc păpușarul din umbra acestui partid și bine-înțeles al întregului stat.

Vlad Plahotniuc a devenit un nume-clișeu pentru orice basarabean.

Plahotniuc și Imperiul Cleptocratic de Peste Prut

Notorietatea acestui personaj prezumă controlul total asupra organelor anti-corupție și maselor opoziționare.

Începând cu anii 90 acesta se ocupă cu proxenetismul, ba chiar unii ex-parteneri de ai săi susțin continuitatea activității oligarhului. Profesia sa de bază însă, rămâne a fi politicianismul. Această entitate, din 2008, după o cooperare imobiliară strânsă  cu președintele comunist V. Voronin, nu mai are nevoie de mijloace oficiale ce oferă imunitate, precum postul de deputat sau cel de ministru (pe care le-ar obține acum doar dacă și-ar dori).

Plahotniuc și Imperiul Cleptocratic de Peste Prut

Plahotniuc activează din culise, pândește deputați până la un moment oportun, iar apoi îi cumpără și pe ei și pe forța lor decizională ca reprezentanți populari.

În astfel de circumstanțe toate pârghiile executive se află în mâinile sale. Odată ce el a achiziționat judecătorii și forțele legislative, puterea definitivă a acestui stat se află sub tutela sa.

A 4-a forță, cea mass-media, e posibil să fie și ea deținută de el? Da, ba chiar majoritatea posturilor de TV, ce se bucură de un rating înalt, sunt sub controlul său.

Vorbesc acum despre Canal 3, Canal 2, Prime TV, Publika TV și altele, toate aparținând General Media Group, beneficiarul principal fiind Vlad Plahotniuc.

Ce rămâne cu forța ce nu poate fi manipulată, cu forța populară?

Ei bine, și aici m-am convins că majoritatea poate fi manipulată cu 20 de lei și o bucată de pâine, dacă ne referim la dezastrul național, omniprezent în această regiune separatistă.

Plahotniuc și Imperiul Cleptocratic de Peste Prut