IMAGINI-BOMBĂ VIDEO în care se vorbește despre implicarea lui Plahotniuc și a lui Platon în schema de spălare de bani în Federația Rusă

Ministerul Afacerilor Interne din Federatia Rusa a publicat imagini video in care se spune despre implicarea lui Vlad Plahotniuc si a lui Veaceslav Platon in schema de spalare de bani in Federatia Rusa.

Irina Volk, un reprezentant al MAI din Federatia Rusa spune ca Vladimir Plahotniuc si Veaceslav Platon sunt suspectati ca ar fi orchestrat o operatiune de spalare de bani in Rusia, valoarea prejudiciului fiind de aproape 37 miliarde de ruble rusesti.

„A fost confirmat că cetăţeni din Rusia şi Moldova au înfiinţat un grup infracţional internaţional cu scopul de a efectua operaţiuni ilegale în valută. Organizatorii acestei activităţi ilegale au fost Vladimir Plahotniuc şi Veaceslav Platon, care au cetăţenia rusă. În perioada 2013-2014, membrii acestui grup infracţional au transferat valută din conturile unor entităţi legale de la Bank Zapadny şi Russkiy Zemelny Bank către conturi ale unor nerezidenţi deschise la BC Moldindconbank SA şi la alte organizaţii străine, sub pretextul vânzării de valută”, spune Irina Volk.

http://protv.md/stiri/actualitate/mai-al-rusiei-a-publicat-imagini-video-in-care-vorbesc-despre—2489281.html