ULTIMA ORĂ: Microbuzul tricolor „România MARE în Europa”, interzis în Rep. Moldova. Teama de George Simion a autorităților de la Chișinău

George Simion

Microbuzul de campanie al candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion nu este lăsat să treacă în Republica Moldova. Mașina tricoloră este blocată în vama Leușeni.

Voluntarii în campania „România MARE în Europa” care se află în microbuzul de campanie spun că nu au primit din partea vameșilor decât informația că microbuzul s-ar afla în „consemn la frontieră”.

Microbuzul tricolor urma să ajungă la ora 17:00 în Piața Marii Adunări din Chișinău, unde voluntarii, în frunte cu Alexandru Rotaru și Alina Panico, aveau de strâns semnături de la cetățeni ai Republicii Moldova cu cetățenie română pentru susținerea candidaturii lui George Simion la alegerile europarlamentare.

Voluntarii anunță că nu au fost lăsați nici să consulte un avocat.

Sunt cetățean al Republicii Moldova, nu au niciun drept să mă rețină aici, la vamă”, a declarat Alina Panico, responsabil de comunicare în cadrul campaniei liderului unionist. „Nu înțeleg de ce îi deranjează o mașină pe care este scris George Simion și pe care este desenat tricolorul”, a mai spus Panico.

Ni s-a interzis să mergem acasă! Lui Plahotniuc, Dodon și Sor le este frică de Uniunea Europeană și de George Simion, suntem declarați pericol pentru siguranța națională, NU POT MERGE ACASĂ SĂ-MI VĂD MAMA!!!! ACEASTĂ GRANIȚĂ TREBUIE SA DISPARĂ, VREAU SA POT MERGE ACASĂ, SIGUR!! Josnic și trist. Aceasta este realitatea unui Colhoz care se crede stat și ține capturați trei milioane de cetățeni”, a precizat și Alexandru Rotaru.

Se tem nu doar de mine, ci și de numele meu. Cer statului roman, măcar în cel de-al 12-lea ceas, să intervină. Vom protesta în vămi și în toate capitalele europene dacă nu suntem lăsați să intrăm în Republica Moldova cu microbuzul nostru tricolor. Unde-i lege, nu-i tocmeală! Nu pot interzice o mașină doar pentru că este emanația unui mesaj patriotic!”, a declarat candidatul independent George Simion.

Microbuzul tricolor „România MARE în Europa”, interzis în Rep. Moldova. Teama de George Simion a autorităților de la Chișinău