Ce le-ar fi spus Marele EMINESCU romunculilor de la BUCUREȘTI și CHIȘINĂU

Mihai Eminescu Suntem romani

MIHAI EMINESCU despre România şi români

„Iubesc acest popor bun, blând, omenos, pe spatele căruia diplomaţii croiesc charte şi resbele, zugrăvesc împărăţii despre cari lui nici prin gând nu-i trece…”[1] „Iubim ţara şi naţia noastră astfel cum n-o iubeşte nimeni, cum nimeni n-are puterea de-a o iubi.” [2] „(Naţia) o iubim sans phrase.” [3] Aşa îşi exprimă poetul dragostea de neam şi ţară.

Mihai Eminescu – un zeu spiritual care ne vindecă de nedreptate, corupţie, demagogie. Care ne învaţă să iubim adevărul căutându-l, nu acceptându-l aşa cum ne este dat. Care ne face să căutam frumosul şi binele încercând să-l facem noi înşine, nu aşteptându-i pe ceilalţi să ni-l facă. Aşa ar trebui să fie un român adevărat şi nu un „romuncul”, un om adevărat, care încearcă să se înţeleagă pe sine, căci, cum spunea Nicolae Steinhardt „a vorbi despre Eminescu înseamnă pentru un român a se cerceta pe sine”.

Romuncul în zilele noatre s-ar explica prin cuvântul mankurt, persoană fără memorie istorică care se închină la valorile străine.

UNIONISMUL LA ROMÂNI ÎN TREI CITATE

Vasile ȘOIMARU
sau Sergiu Mocanu, Horia Roman Patapievici și poporul ales de „patibulari cu fețe urâte”…

Mihai EMINESCU, Românul Asbsolut:
„De la Nistru pân-la Tissa/ Tot românul plânsu-mi-s-a,/ Că nu mai poate străbate/ De-atâta străinătate…”

Sergiu MOCANU, românul relativ, care în ajunul alegerilor și-a modificat mesajul electoral, în unul unionist:
Printre cele trei lucruri mari pe care a reușit să le facă Președintele României Traian Băsescu a fost și …„numirea lui Horia Roman Patapievici la ICR, cel care a adus valoarea culturii românești la aceeași masă cu cultura țărilor din Occident” (Citat din emisiunea de la TVC 21, din 14 februarie 2018, în care SM l-a ridicat în slava cerului pe HRP, așa cum nu l-a ridicat cândva, la orele de marxism-leninism, la Facultatea de Geografie din Tiraspol, nici pe sifiliticul Ulianov-Lenin) http://www.tvc21.md/…/…/article/56-2013-09-26-10-52-18/11304

Horia Roman PATAPIEVICI, românul dublu relativ, fost Președinte ICR: „Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasăm dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană…
Româna este o limbă în care trebuie să incetăm să mai vorbim sau trebuie să o folosim numai pentru înjurături…
Oamenii valizi în Romania de azi sunt tâmpiţii, flecarii, estropiaţii şi gângavii. Ies pe stradă şi nu văd oameni normali. Ca într-un coşmar, aproape toţi cei pe care îi întâlnesc se bâlbâie, îşi bâţâie ochii, dau din picioare ca apucaţii, înjură, se zdrelesc între ei cu plăcere, vorbesc schimonosit, rostesc idioţenii. Poporul român este un popor cu substanţă târâtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorâţi, maxilare încrâncenate, feţe urâte, guri vulgare, trăsături rudimentare. Românii nu pot alcătui un popor, pentru că valorează cât o turmă, după gramadă, la semnul fierului roşu…”
În final să ne întrebăm dacă Sergiu Mocanu, fostul consilier cu misiuni speciale al lui Voronin, azi, antimafist, naționalist și unionist autoproclamat peste noapte, face parte sau nu din acest popor de „patibulari cu fețe urâte” și dacă numele de PATapievici nu provine cumva de la cuvântul PATibular, care nu înseamnă nimic altceva decât „vrednic de spânzurătoare”, așa cum ne explică pe înțelesul tuturor DEX-ul nostru?

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, ochelari de vedere