Lansarea campaniei „Învingem ACUM pentru dreptate și viață bună! Votează ACUM!”

Blocul ACUM

Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din luna februarie. Evenimentul a avut loc în fața clădirii Parlamentului.

În cadrul discursului său, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că cetățenii nu mai pot răbda „această nedreptate, când o gașcă de bandiţi fac ce vor din această ţară”.

„Am fost în mai multe țări din lume, am învățat, am muncit acolo, mi-am asigurat un salariu bun. Am putut să am un viitor asigurat acolo, dar, de fiecare dată, am fost cu gândul acasă, așa cum sunt cu sutele de mii de moldoveni care sunt departe astăzi. Când m-am întors acasă am făcut-o cu certitudinea că prin multă muncă, din bună intenție, alături de oameni competenți se pot face lucrurile bune, bine și aici, acasă”, a spus Maia Sandu.

„Ei îi şantajează şi îi sperie şi îi terorizează pe cei care au rămas aici acasă. Ei îi protejează pe corupţi şi construiesc un sistem bazat pe frică, în care cei care gândesc altfel sunt persecutaţi, în care economia este controlată de mafie, în care bătrânii trăiesc în sărăcie, iar bătrânii rămân fără părinţi. Ştiţi ce îmi spun mie oamenii când merg prin sate? Că cel mai mult îi doare nedreptatea. Ei spun că pot să mai rabde şi sărăcie, chiar dacă mulţi dintre ei nu au nici să mănânce şi cu ce se încălzi, dar ei nu mai pot răbda nedreptatea”, a mai spus Maia Sandu, candidata pe circumscripția 50 (Europa de Vest).

La rândul său, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a spus că „dreptatea ne o facem singuri, luptând cu armele democraţiei şi ieşin la vot masiv împotriva unui regim criminal care nu va pleca de la putere de bunăvoie”.

„Fac apel către toți chișinăuienii, de aici, din inima țării, trebuie să pornească drumul spre libertate al poporului nostru. Noi suntem cei care putem declanșa asaltul final și democratic împotriva acestui regim criminal. Noi suntem oamenii celui mai mare oraș al țării, noi suntem primii la care ceilalți oameni ai țării se vor uita, noi suntem primii la care comunitatea internațională se va uita. Prezenţa masivă la vot şi un vot acordat pentru dreptate, adevăr, libertate şi democraţie nu poate fi ascuns de Plahotniuc, Dodon, de toţi complicii lor la jefuirea ţării unei lumi întregi”, a afirmat Andrei Năstase, candidat pe circumscripția uninominală nr. 33 (Chișinău).

Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” participă în alegeri cu 55 de candidați pe circumscripția națională ș49 de candidați pe circumscripțiile uninominale.

Fotografia postată de Maria Ciobanu.

Fotografia postată de Maria Ciobanu.

Fotografia postată de Maria Ciobanu.