Marșul UNIRII de la ALBA IULIA

Alba Iulia marș

De Centenar, peste 10.000 de români din toate colțurile țării și diaspora au mărșăluit pe străzile din Alba Iulia cerând unirea cu Republica Moldova. La Marșul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, au fost prezenți și 1000 de basarabeni, nord-bucovineni, români din mai multe state europene și din județe ale României, inclusiv din Covasna, Harghita și Mureș.
„Astăzi, de 1 Decembrie, în ziua în care îi omagiem pe înaintașii noștri, făuritori ai Marii Uniri, și când tragem linie și vedem că Basarabia nu e acasă, am adunat la Alba Iulia laolaltă toate componentele societății, indiferent de viziuni, pentru a spune că a venit momentul să oprim festivismul Centenarului și să dăm startul Unirii”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.
La manifestația stradală a fost intonat imnul României, au fost fluturate steaguri tricolore orizontale, ca la 1918, s-au scandat mesajele „Unitate națională!”, „Basarabia e România!”, „Unire!”, „România n-a avut graniță la Prut!”, „Trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” și s-au cântat piese patriotice, ca „Acolo este țara mea” sau „Treceți, batalioane, române, Carpații”.

Lasă un răspuns