PROBE-BOMBĂ: Cine a dat indicații BNM, CNA, PROCURATURII GENERALE să acopere fraudele bancare ? SCENARIUL furtului miliardului

Furtul miliardului


Vă amintiți, probabil, de judecătorii reținuți în 2016 pentru că ar fi participat în schemele Laundromatului rusesc, când au fost legalizate 22 de miliarde de dolari din Federația Rusă?

Aflăm de la expertul Sergiu Tofilat că aceștia încă nu au fost trași la răspundere. Potrivit lui, în februarie 2017 dosarul a fost transmis in judecată. De atunci ședintele se amână, iar cazul nu este examinat. „Concluzia este simplă: nu există voință politică pentru a investiga acest caz. Probabil este legat de faptul că beneficiarii sunt cei, care trag de sfori”, spune Tofilat.

Expertul are și un mesaj pentru toți cei care au fost responsabili și au participat în schemele legate de furtul miliardului și Laudromatul rusesc:

„Acumulați probe, veți avea nevoie de ele atunci când va trebui să răspundeți cine v-a dat indicații să acoperiți aceste fraude!”

Mai jos, urmăriți o nouă analiză efectuată de Sergiu Tofilat pentru Altfelspus despre cine a acoperit cele mai grave infracțiuni financiare: furtul miliardului de $ și Laundromatul rusesc.