Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier 2018

Ziua victimelor

Peste un milion de vieţi sunt spulberate, anual, pe şosea. Pentru a atrage atenţia asupra acestui fenomen îngrijorător, la nivel mondial, în noiembrie este marcată Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere.

Potrivit Inspectoratul Naţional de Patrulare, de la începutul anului, s-au produs peste 2100 de accidente rutiere în care 230 de oameni şi-au pierdut viaţa.

„Cu 10,15 ani în urmă, în fiecare an îşi pierdeau viaţa în accidente rutiere circa 400 şi 500 de persoane, actualmente am ajuns la cifra între 200 şi 300 de persoane”, a spus Uliana Catan, ofiţerul de presă INP.

Cele mai multe accidente se produc pentru că pietonii traversează neregulamentar, şoferii nu respectă distanţa, depăşesc limita de viteză şi urcă beţi la volan.

„Când îmi pun copiii în maşină, le pun centura de siguranţă, chiar şi în scaunul auto, pentru siguranţă. Îmi învăț copilul ca atunci când vrea să traverseze să se uite atent în ambele direcţii.”

„Sigur, sigur, noi discutăm practic în fiece zi, deoarece ei sunt copii şi ca să înţeleagă ei mai bine, trebuie să le reamintim zi de zi, unde trebuie să treacă şi cum să treacă.”

Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere este marcată în a treia duminică din luna noiembrie din anul 2005.

SURSA: PUBLIKA.MD